Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől finom a palacsinta? Mi...

Mitől finom a palacsinta? Mi a titok? És az emberek 99%a miért nem tud finomat csinálni?

Figyelt kérdés

Egyszer ettem nagyon finom palacsintát haverom szüleinél, de fogalmam sincs hogy mitől lett olyan finom.

Azóta vagy 1000x ettem palacsintát, cukrászdában, étteremben, palacsintázóban, Balatonon, Büfében, rokonoknál, de sehol nem volt olyan finom, mint a haverom szüleinél. Valahogy a tésztája olyan finom volt, nem édes volt, nem azon van a hangsúly, hogy cukros, édes, hanem, hogy valahogy a tésztájának olyan igazi finom íze volt, nem ilyen "semmilyen" íze. A másik, hogy tök olajos mindegyik, az a palacsinta meg olyan pont jó volt!

Mi a titka? Valamit kispórolnak belőle a vendéglátóhelyek?

2013. okt. 27. 17:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Igen! Én is ezt vettem észre!! Azért volt régen a palacsinta finomabb! :)
2013. dec. 20. 08:00
 22/24 anonim ***** válasza:
Arra sem árt figyelni, hogy az esetleges olajat még a szűz tojás mellé érdemes keverni, mert akkor még rendesen beoldódik. Ha már a majdnem végső masszába megy, cseppes maradhat, és szét fog esni. Emelett szerintem is a csak tej, a több tojás és egy kis vaníliaaroma dobhatja meg szépen.
2014. febr. 1. 22:54
 23/24 zolee69 válasza:
Palacsintát tej,lisz,tojás,olaj,só keverékéből kap mindenki.Esetleg szóda,cukor.Szerintem a palacsintasütő a lelke.Van nagymamáé,teflon meg kerámiás is.A nagyi ezeréves sütőjében már legalább százezer palacsinta megsült.ha abban sütöm mindeki dicséri,egész más az íze!
2014. ápr. 6. 12:01
 24/24 anonim ***** válasza:

A palacsintasütőnek nagyon forrónak kell lennie.

Lehet keményebb palacsintát sütni,ha csak tej van benne.

Lágyabbat, he több a szódavíz, mint a tej. Ezt pont a hétvégén tapasztaltam. Lukacsosat akkor, ha a fehérjét felverjük habbá és óvatosan belekeverjük sütés előtt. Pici só és 1 csomag vaniliáscukor ne maradjon ki belőle.

2014. ápr. 7. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!