Mitől finom a palacsinta? Mi a titok? És az emberek 99%a miért nem tud finomat csinálni?
Egyszer ettem nagyon finom palacsintát haverom szüleinél, de fogalmam sincs hogy mitől lett olyan finom.
Azóta vagy 1000x ettem palacsintát, cukrászdában, étteremben, palacsintázóban, Balatonon, Büfében, rokonoknál, de sehol nem volt olyan finom, mint a haverom szüleinél. Valahogy a tésztája olyan finom volt, nem édes volt, nem azon van a hangsúly, hogy cukros, édes, hanem, hogy valahogy a tésztájának olyan igazi finom íze volt, nem ilyen "semmilyen" íze. A másik, hogy tök olajos mindegyik, az a palacsinta meg olyan pont jó volt!
Mi a titka? Valamit kispórolnak belőle a vendéglátóhelyek?
A palacsintasütőnek nagyon forrónak kell lennie.
Lehet keményebb palacsintát sütni,ha csak tej van benne.
Lágyabbat, he több a szódavíz, mint a tej. Ezt pont a hétvégén tapasztaltam. Lukacsosat akkor, ha a fehérjét felverjük habbá és óvatosan belekeverjük sütés előtt. Pici só és 1 csomag vaniliáscukor ne maradjon ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!