Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől finom a palacsinta? Mi...

Mitől finom a palacsinta? Mi a titok? És az emberek 99%a miért nem tud finomat csinálni?

Figyelt kérdés

Egyszer ettem nagyon finom palacsintát haverom szüleinél, de fogalmam sincs hogy mitől lett olyan finom.

Azóta vagy 1000x ettem palacsintát, cukrászdában, étteremben, palacsintázóban, Balatonon, Büfében, rokonoknál, de sehol nem volt olyan finom, mint a haverom szüleinél. Valahogy a tésztája olyan finom volt, nem édes volt, nem azon van a hangsúly, hogy cukros, édes, hanem, hogy valahogy a tésztájának olyan igazi finom íze volt, nem ilyen "semmilyen" íze. A másik, hogy tök olajos mindegyik, az a palacsinta meg olyan pont jó volt!

Mi a titka? Valamit kispórolnak belőle a vendéglátóhelyek?

2013. okt. 27. 17:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%

Én meg falun ettem nagyon finom palacsintát. Aztán soha többé olyan finomat nem. Az tudom, hogy a tojástól volt nagyon jó.

Sokat sütöttek és sok tojás volt benne. Aranysárga színe volt.

2013. okt. 27. 21:10
 12/24 anonim ***** válasza:
55%

Kéne nekünk is ismerni az említett palacsintát, hogy válaszolni tudjunk. Így csak azt tudnám leírni ahogy én készítem, de könnyen lehet, hogy én is a 99%-ban vagyok.

Legcélravezetőbb, ha megkérdezed a haverod szüleit. (Amúgy a palacsintába nem kell cukor és általában nem is szoktak rakni. Én sem szoktam.)

2013. okt. 28. 09:10
 13/24 anonim ***** válasza:
59%

A mi palacsintánknak mindig fantasztikus íze van, hidegen is meg lehet enni simán, csak magára, töltelék nélkül, annyira jó az íze.

Olajat teszek a tésztába is, kis szódabikarbónát, cukrot, néha kis vaníliaaromát is.

A másik nagyon fontos a jó palacsintasütő!!!!

2013. okt. 28. 12:41
 14/24 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk az ad egy különleges ízt a palacsintának, hogy a serpenyőt úgy szoktuk kiolajozni, hogy egy félbevágott krumplit olajba áztatunk, rászúrjuk villára, és jó alaposan átkenjük vele. Pár palacsintánként kell ismételni ezt az akciót.
2013. okt. 28. 13:10
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

Csak pislogok, hogy visszanézve látom, hogy 0 %ban hasznos a válaszom. Pedig ha szemtől szemben kérdezed, se mondanám máshogy (Nem érzem bunkónak), se mást (nekem ez valóban kevés infó). Szóval nem értem, mi történt itt. De mondom, szívesen írok saját receptet, én szeretem az enyém, de nyilván az az én ízlésem szerinti, nem a tied, úgyhogy némi reakcióval segíthetnéd a válaszadóid dolgát.

Amúgy több tényezős a dolog: jó recept, minőségi alapanyagok és eszközök és a rutinos elkészítő, kb. ezekből áll össze a dolog, ha bármelyik is hibádzik, akkor már nem lesz az igazi a végeredmény. Plusz ott van még az elfogygasztó ízlése szerinti faktor, ami egyénenként különbözik. Na nem ragozom tovább, hogy miért nem lehet erre egyértelmű válasz adni

2013. okt. 28. 15:13
 16/24 A kérdező kommentje:

Én nem szavazok le senkit!

:P

2013. okt. 28. 15:17
 17/24 anonim ***** válasza:
59%
és segíteni tudtunk?
2013. okt. 28. 15:25
 18/24 A kérdező kommentje:
Ja, nyomtam mindenkire zöldet!
2013. okt. 28. 15:27
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a palacsintát, de tényleg nagyon nehéz eltalálni a tésztáját, pedig már 20 éve sütöm, de még nekem sem mindig egyformán jó.

Az tuti, hogy ha házi tojás van benne, minimum 2 attól nagyon finom tud lenni és igenis kell bele szóda, sokkal könnyebb a tésztája, mint csak tejjel.

2013. okt. 28. 18:19
 20/24 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre, hogy az a vasból vagy miből készült palacsintasütős sokkal finomabb.

Az a vas ad neki egy finom ízt.

2013. dec. 19. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.