Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajttorta, turotorta? Bevallt,...

Sajttorta, turotorta? Bevallt, finom recept?

Figyelt kérdés
Szeretnek mascarpone vagy kremturo alapu tortat szeretnek sutni. Ismertek igazan finom receptet?
2013. okt. 26. 09:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Én a sütés nélküli sajttortát jobban szeretem(csak a kekszes alapot kell sütni)...tehát leírhatom azt :)

Hozzávalók:

Egy csomag Zabfalatok keksz

100g vaj

500g mascarpone

500ml habtejszín

4-5 evőkanál porcukor(de inkább az ízlésedre bízom)

1 evőkanál vanília aroma

Elkészítés:

A zabfalatokat apróra töröd, a vajat felolvasztod és ezt a kettőt összekevered és egy kapcsos tortaforma aljába belenyomkodod, majd nagyjából 10 percig 180 fokon sütöd(légkeveréses) de érdemes folyamatosan figyelni, mert időnként hajlamos gyorsabban megbarnulni.

A vanília aromát, mascarponet és porcukrot mixerrel összekevered, külön tálban a tejszínhabot felvered jó keményre és a habot beleforgatod a mascarpones masszába, majd ráöntöd a kekszes alapra és minimum 8 órán át pihenteted a hűtőben.

Ha szeretnéd kicsit megbolondítani, nyugodtan keverj a mascarponeba mogyoróvajkrémet, esetleg nutellát...csokidarabokat, amihez csak kedved van, légy kreatív :)

2013. okt. 26. 09:40
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezt a receptet szoktam készíteni, mert jobban szeretem a piskótás alapot a kekszesnél.

2013. okt. 26. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!