Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettünk jénait, mire kell...

Vettünk jénait, mire kell vigyázni, ha sütök benne valamit?

Figyelt kérdés

Mitől robbanik szét ?

Mindent lehet csinálni benne ? (Husit,és sütit is ? )

2013. okt. 25. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen !!! Csak nézd meg ,hogy milyen hőfokot bír : elméletileg az aljába van / sütve ,égetve a márkanév mellett :

Azt is megtalálod mellette ,hogy gázra ,indukciós lapra ,kerámilapra rá lehet e tenni főzni vagy melegíteni..

2013. okt. 25. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Mindent el tudsz benne készíteni.

Egyedül arra vigyázz, hogy ne forró sütőbe tedd be, hanem akkor kapcsold be a gázt (vagy nagyon kevéssel előtte), mielőtt beteszed a jénait. Akkor nem fog felrobbanni.

A hőfokot ellenőrizd.

2013. okt. 25. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:

A normál jénai ma már minden készülék (gáz, elektromos tűzhely) használható, azt nézd meg, hogy mikróba bedughatod-e.

Gáztűzhely esetében arra figyelj, hogy a jénaid akár főzöl, akár sütöl benne, a tűzhellyel (sütővel, felső lángon az alá rakott!!! lángelosztóval) együtt melegedjen fel. Tehát hideg helyre teszed, és a hőfokot fokozatosan emeled alatta. Akkor nem lesz baj!

Amikorra a kaja készen van benne, akkorra az asztalra készíts elő kb. 3-5 cm vastagságban konyharuhát, és arra pakold a forró jénait, akkor nem fog elcsattanni.

2013. okt. 25. 16:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat . Kenyeret már sütöttem benne . De ott pedig üresen betettem a jénait, előmelegíteni a sütőt az edénnyel kellett. Szétrobbanhat így ? :O
2013. okt. 25. 16:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a jénai a sütővel (felső lángon pedig lángelosztóval) együtt melegszik, akkor semmi baj! Azok után már csak arra kell vigyáznod, hogy amikor kész a kaja, hova rakod. Ha előre elkészíted a vastag konyharuhák ahogy írtam és arra teszed, akkor sem lesz gond!
2013. okt. 25. 17:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Fadeszkára szoktam tenni . Elektromos tűzhelyünk van amúgy .
2013. okt. 25. 18:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Az is jó, a húsvágódeszka! :))))
2013. okt. 25. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!