Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettünk egy ételpárolót (...

Vettünk egy ételpárolót ( képet is linkeltem ) de nem tudom használni. Tudtok adni pár fincsi receptet?

Figyelt kérdés

Kezdő háziasszony vagyok, egyszer csináltam párolt mirelit zöldséget... szörnyű lett :))


[link]



2012. máj. 3. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:

Wow!Bárcsak lenne ilyenem amikor gőzgombócot főzök:)

Próbálj friss zöldségeket párolni benne, pl brokkolit, csöves kukoricát(majd ha szezonja lesz, ne fagyasztottat)

És akkor ott a párolt savanyú káposzta kolbásszal, knédlivel.A gőzgombóc. ennyi jutott így hirtelen eszembe.

2012. máj. 3. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
2012. máj. 3. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat !

A tefal oldalán csak ennyi van, konkrét recept nincs :)

2012. máj. 3. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Hogy kell és mivel kell befűszerezni mondjuk a répát és a brokkolit ? :)
2012. máj. 3. 09:33
 5/10 anonim ***** válasza:
ugyanilyet kaptunk 2 éve karácsonyra, és még egyszer sem használtam. Nincs ötletem, mit főzhetnék benne, ha zöldséget csinálok azt megpárolom sima pároló edényben, tűzhelyen.
2012. máj. 3. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem gázon főzős párolóm van, azt tapasztaltam, hogy akármit is, de előtte intenzívebben kell fűszerezni, mint a normál sütés-főzés előtt. Valószínű azért, mert sokkal hamarabb készen van benne a kaja, mint a pároló nélkül.


Egyébként rakott krumplihoz pároltam benne a krumplit, előtte megszórtam ételízesítővel. Sokkal jobb íze lett, mint amikor főztem a krumplit.

A csirke mellehúsát és a zöldségféléket együtt pároltam, alól a husi, felette a zöldségek, előtte alaposan fűszereztem. A husiból felfelé szálló gőz átjárta a zöldségeket.


Egyébként párolás után a forró vízet nem öntöttem ki, beleszaggattam a nokedlit. :))

2012. máj. 3. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
De ügyesek vagytok, én ehhez tök bénának érzem magam :)
2012. máj. 3. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy béna!

Gondolj arra, hogy sütés előtt is besózod, fűszerezed a husit, hogy jó íze legyen.

Akármilyen sült-hús fűszerkeverékkel megszórod párolás előtt néhány órával a husit, a zöldséget. Átveszi az ízt, a párolás csak a puhítás egy olyan formája, melynek során az eredeti ízek nem vesznek el, ráadásul a munkaművelet sokkal rövidebb ideig tart!

2012. máj. 3. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Az első vagyok.Eszembe jutott hogy vannak ezek a gőzölt angol pudingok amik lényegében piskóta szerű massza gőzölve, meg vannak a felfújtak..ilyesmik készítésére is lehet használni, meg rizs párolásra is gondolom..vagy nem??
2012. máj. 3. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Sőt, én még arra is gondoltam, ki kellene próbálni, hogy a száraztésztát nem kifőzöm, hanem ebbe a párolóba teszem bele.
2012. máj. 3. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!