Vettünk egy ételpárolót ( képet is linkeltem ) de nem tudom használni. Tudtok adni pár fincsi receptet?
Kezdő háziasszony vagyok, egyszer csináltam párolt mirelit zöldséget... szörnyű lett :))
Wow!Bárcsak lenne ilyenem amikor gőzgombócot főzök:)
Próbálj friss zöldségeket párolni benne, pl brokkolit, csöves kukoricát(majd ha szezonja lesz, ne fagyasztottat)
És akkor ott a párolt savanyú káposzta kolbásszal, knédlivel.A gőzgombóc. ennyi jutott így hirtelen eszembe.
Köszi a válaszokat !
A tefal oldalán csak ennyi van, konkrét recept nincs :)
Nekem gázon főzős párolóm van, azt tapasztaltam, hogy akármit is, de előtte intenzívebben kell fűszerezni, mint a normál sütés-főzés előtt. Valószínű azért, mert sokkal hamarabb készen van benne a kaja, mint a pároló nélkül.
Egyébként rakott krumplihoz pároltam benne a krumplit, előtte megszórtam ételízesítővel. Sokkal jobb íze lett, mint amikor főztem a krumplit.
A csirke mellehúsát és a zöldségféléket együtt pároltam, alól a husi, felette a zöldségek, előtte alaposan fűszereztem. A husiból felfelé szálló gőz átjárta a zöldségeket.
Egyébként párolás után a forró vízet nem öntöttem ki, beleszaggattam a nokedlit. :))
Nem vagy béna!
Gondolj arra, hogy sütés előtt is besózod, fűszerezed a husit, hogy jó íze legyen.
Akármilyen sült-hús fűszerkeverékkel megszórod párolás előtt néhány órával a husit, a zöldséget. Átveszi az ízt, a párolás csak a puhítás egy olyan formája, melynek során az eredeti ízek nem vesznek el, ráadásul a munkaművelet sokkal rövidebb ideig tart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!