Nalatok milyen sutik keszulnek karacsonyra? Kulonlegesebb desszertek is erdekelnek.
Változó.
Tavaly hólabdát,csokis sütőtökös sütit,és karácsonyfát (karácsonyfa alakú kekszes gyakorlatilag cukorkával diszitve) csináltam mézeskalács mellé.
Hagyományos karácsonyi sütiket (beigli,zserbó,mézzel krémes,keksztekercs,isteni szelet,stb) nagymamám csinál,tőle mindig rengeteget kapunk.
Mézeskrémes, zserbó, hartyáni krémes, és mézeskalács tuti lesz.
Bejglit a nagymamámtól kapok azt nálunk ő süti, cserébe adok neki a fentiekből.
Anyukámtól meg gyümölcskenyeret kapok, cserébe én is adok.
Kókusz golyó tésztáját csinálom meg : A maszába apróra vágott aszalt gyümölcsöket teszek : datolya ,füge ,barack ,áfonya ,meggy .
Egy magasabb falú folpakkal bélelt tepsibe simitom : hütőbe teszem 1 éjszakára : Majd kockára vágom ,és étcsokiba mártom . hagyom megszáradni . Ét csoki helyett lehet apróra vágott mandula ,dió ,mogyóróba is forgatni ..
ezen kivül még . keleti csemege ,képviselő fánk , hólabda , kókusz csók , és szent este : a halászlé mellé rétes .
Szuper mindegyik. Iden megfogadtam,hogy csak olyat keszitek,amit eddig meg nem ettunk!:)
A csokis sutotokos suti es az isteni szelet receptje erdekelne,illetve a ribizlis piterol sem olvastam meg. Ha leirjatok vagy linkeltek megkoszonom.
Mindenkinek jar a zold kez! Irjatok meg batran!
Ribizlipite:
Készítesz egy linzertésztát, amit kézzel belesimítasz egy tepsibe, úgy hogy legyen egy kis pereme. Ha van kerek piteformád, abban a legjobb. Beleszórod a ribizlit. Lehet fekete, piros vagy akár vegyesen is. Megszórod cukorral. Annyi cukor kell rá, hogy mindenhova jusson. Egy kis tálba egy egész tojást felversz villával. Öntesz hozzá kb. 1, dl tejszínt és 0,5 dl tejet. Ezt a keveréket ráöntöd a ribizlire, úgy, hogy mindenhova jusson, de ne folyön túl a peremen, mert könyen megég. Előmelegített sütőben sütöd, addig amíg a tejszínes krém meg nem szilárdul. Akkor jó, ha olyan jó sűrű puding álagú lesz. A finnek hidegen vanília vagy karamell öntettel eszik. Szerintem öntett nélkül is tökéletes, sőt nálunk öntet csak nagyon speciális esetekben készül hozzá és akkor is csak vaníliás.
Én mindig megfogadom, hogy valami újat készítek, de a család követeli a hagyományos ünnepi sütiket.
Amit minden karácsonykor el kell készítenem, az a bejgli (mondjuk ez kicsit talán különleges, mert nem mákos és diós készül, hanem mandulás, mogyorós és gesztenyés), mézeskalács és puszedli, gyümölcskenyér.
Ezeken kívül pedig még valami finom krémes, habos sütit szoktam sütni, na ez tényleg minden éven más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!