Mi már kb. 2 hete mást sem csinálunk, mint sütünk-főzünk, eddig vásároltuk a hozzávalókat (és az ajándékokat)
Amit frissen szeretnénk az asztalra rakni pl. húsleves, pörköltek, sültek, köretek és hasonlók, azokat elkezdjük holnap d.e. sütni-főzni, hogy mire az ünnepi asztalt a család és a vendégsereg körbeüli, mindennek készen legyünk.
És te mit csinálsz karácsonyra?
2012. dec. 23. 15:38
2/10 anonim válasza:
Megsütöttrem a beigliket és eldugtam, mert a férjem nem bírna magával, ha előtte hagynám. Készen van a hatalmas fazék töltött káposzta is. Lesz még halászlé, rántott hal burgonya salátával és -bár a rétes újévi sütemény - abból is sütök két félét.
2012. dec. 23. 15:47
3/10 anonim válasza:
Az aprósüteményeket megsütöttem, és egy tortát is.
Tyúk húslevest főzök, majd a tyúkot megtöltöm, hozzá valamilyen köretet és salátát csinálok. Főzök pörköltet nokedlival. De ennél nagyobb sütés-főzést nem csinálok. A családnak ez bőven elég., Nem sütök-főzök egy egész hétre valót, mert fölösleges állandón enni az ünnepen.
2012. dec. 23. 16:01
4/10 anonim válasza:
Ma édesanyámmal sütöttünk bejglit, Anna szeletet, szezámmagos rudat és keksztekercset. Minden évben eljön és segít nekem sütni, imádom! Szenteste hal lesz és mákos guba, viszont 26-án a családomat meghívtam, a menü a következő: húsleves (tyúkból), töltött csirke, fasírt és van egy rakott húsos kajám amit imádunk. Elég sok tudom, de eleve 3 testvérem van, mindháromnak gyereke szóval... boldog karácsonyt!!
2012. dec. 23. 16:08
5/10 anonim válasza:
Én holnapra tervezem a mézeskalács sütést! Ez lesz életem első mézeskalács sütése. Picit izgulok. :D
2012. dec. 23. 17:52
6/10 A kérdező kommentje:
Ma a családdal vásároltunk be 2 tolókocsival a sparba +még a tescoba is . Anyum még ma elkezdett sütni túrótórtát meg franciasalátát meg apummal díszítjuk a fát! Menü: grilezett csirke,aszalt szilvával és aszalt barackkal töltött csirkemell és sajtos - sonkás csirkemell(csirkemellfalók vagyunk) köert francia saláta , sültkrumpli,krumplipüré és rizs de csak holnapra :D
2012. dec. 23. 18:51
7/10 anonim válasza:
Mi "csak" egy ragulevest fözünk (NEM tárkonyosat) libaapólékból, egy nagy 6 kg-os libát sütök meg egyben a sütöben, köritéssel és salátákkal.
Desszertnek piskótatekercs és sós aprósütemény lesz.
Ha másnapra kevés lenne a hús, akkor mßeg töltött libamellet és combot sütök, de ez nem feltétlen szükséges.
A karácsony NEM zabálásról szól, hanem szeretetröl meg családról.
2012. dec. 23. 19:19
8/10 anonim válasza:
- Halászló, húsleves (ki mit szeret)
- Rántott hal, rántott csirke, rántott pulyka sajttal és sonkával töltve, rizs, krumplipüré, csalamádé, csemege uborka, cékla (megint csak: ki mit szeret)
- Csíkos kekszes süti, kókusztekercs, apró teasütemény (és vásárolt mézeskalács, de ez leginkább dísz, persze, aki akarja, megeheti. És persze van szaloncukor is)
2012. dec. 23. 20:17
9/10 anonim válasza:
Nem halászló, hanem halászlé. :P
2012. dec. 23. 20:17
10/10 anonim válasza:
nálunk halászlé, rántott hal, gesztenyegolyó, mákos,diós bejgli, töltött káposzta lesz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!