Karácsonyra szeretnék afrikai, vagy szürke-harcsás ételt készíteni, de nem igazán találtam az interneten megfelelő receptet. Valakinek esetleg van bevált receptje?
Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 12:22
1/4 anonim válasza:
én múltkor vettem nyúzott afrikai filét-sós,borsos,paprikás liszt és ment bele a forró olajba----remek lett,mondhatom. De ettem már belőle pörit,szerintem az is lesz karácsonyra.Vagy----kb. 4X4 cm-es kockákra vágod a filét,rendesen kipanírozod és ilyen afrikai harcsa-nuggets lesz belőle---Apámék így szokták,hát mesebeli az is !!!
2/4 anonim válasza:
Felszeled, besózod, borsozod.
Zománcos tepsit kikened vastagon vajjal + vastagon tejföllel. Belesorakoztatod (élire állítva a halszeleteket), majd körberakod vastagra szelt hasáb burgonyával. A két ellentétes sarkába tégy 1-1 csípős pirospaprikát. Fél citrom levével locsold meg.
Majd az egésznek a tetejét kend be ismét vajjal + tejföllel. Teaszűrőbe rakj zsemlemorzsát, azzal szórd meg a tetejét.
Fólia rá, forró sütőbe de közepes lángon puhára párolni, fólia le, a tetejét szép piros-ropogósra sütni.
Jó étvágyat!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. dec. 20. 20:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!