Könnyen elkészithető nem elrontható gyesztenyés pulykamell receptet tudtok mondani amiben nincs tej, tejszin, tejföl? Bevált recepteket szeretnék
Vízben áztatott zsemlét elmorzsókálsz, (tenyérnyi szeletenként kb fél zsemlényit ) egy CUKROZATLAN 25 dekás gesztenyemasszát apró kockákra vágsz.
egy kis fej hagymát megdinsztelsz kevés olajon/margarinon.
a kinyomkodott zsemléhez teszel egy tojást, sót, borsot.
belekevered a kozkázott gesztenyemasszát.
ezt ráöntöd a dinsztelt hagymára és addig kevergeted, míg
formázhatóvá nem válik, magyarul ne maradjon lágy.
én apróra vágott aszaltszivával is szoktam, készíteni, de feltekerve két szem aszaltszilvával is nagyon mutatós.
szóval a tölteléket gondolatban annyi fele osztjuk , ahány nagy pulyakemellszeletünk van.
erre kenünk egy adagot és feltekerjük. baconba burkoljuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. egy pici vízzel alufólia alatt kb 1 órányit sütjük. félidőben megforgatjuk.
végül körösköröl pirosra sütjük.
legalább 10 percet pihentetjük, utána ferdén elvágva a roládot, vagy vastagabb ferde szeletekben tálaljuk, ízlés szerinti körettel.
Deszkára teszed, és ahogy látod, hogy honnan szeletelhető legszebben, ott kezded. legjobb a rostokra merőlegesen szelni, de nem mindig adja magát így az egybehús.
kb fél centis szeleteket próbálj vágni, amiket aztán gyengén kiklopfolsz. nem baj , ha nem sikerül egyenletesre, ha tekercset csinálsz, úgy sem látszik:)azonkívül összetoldani is lehet a nem éppen szabályos szeleteket.
ne aggódj, menni fog, csak jó éles legyen a késed.
sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!