Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megéri kenyérsütő gépet venni?

Megéri kenyérsütő gépet venni?

Figyelt kérdés
Anyukámnak venném, nagyon sok kenyeret esznek, mindenhez, gondoltam jó lenne neki, de nem tudom. Valóban jó kenyeret lehet egy ilyen géppel sütni? Nem nehéz használni? Mennyi idő megsütni egy kenyeret vele? Megéri egyáltalán otthon sütni? Olcsóbb így mint boltban megvenni?

2013. okt. 22. 00:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én mostanában kaptam rá hogy itthon süssek kenyeret , mert kaptam egy nagyon jó receptet . Gyors,egyszerű , finom . És nem kell hozzá kenyérsütő :) A recept,ha esetleg kell anyukádnak :) :

Kell hozzá egy jénai,vagy vasedény,a lényeg,hogy legyen fedele !

A hozzávalókat így tedd bele egy edénybe : (bögre alatt nagyobb bügrét értek )

1 bögre langyos víz

1 élesztő (vagy fél csomag instant )

1 ek. olaj

2 teáskanál só

2 bögre liszt ( Én az egyik bögre felébe szoktam tenni rozslisztet ,nagyon jó ízt ad neki )

Össze kell keverni ezt az egészet ,majd hagyni egy pár órát. Én úgy addig szoktam,amíg a duplájára nem kelt.

20 percig előmelegítem a sütőt az edénnyel együtt (fedő legyen a tetején ! ) olyan 220-230 fokon kb. Ha letelt az idő,jó lisztes felületre borítom a tésztát,lenyomkodom ,behajtom két oldalról,felülről,megfordítom,és csak "beledobom" a forró edénybe . Fedővel 35percig sütöm,fedő nélkül még 15-20 percig . Hagyni kell kihűlni egy kicsit ,és lehet is enni a finom ropogós kenyeret :) Remélem segítettem ! ;)

2013. okt. 22. 10:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Én nem értem ezt az utolsó receptet, mert 1 csomag instant élesztő 2 dkg friss élesztőnek felel meg. A friss élesztő általában 4-5 dkg. Akkor hogy-hogy az instantból elég egy fél, a frissből meg egy egész csomag kell? Nem 1 dkg friss élesztő? Én a 80 kg-os kenyeremhez csak 1,2 dkg friss élesztőt használok. Szerintem egy egész csomag rengeteg.
2013. okt. 22. 10:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó, az instant : 11 grammos . Szóval ennek a fele annyi,mint egy egész friss :) Néha csinálom frissel is,és instanttal is , én így szoktam beletenni az arányokat,mindig szép lesz a kenyerem . A kép,amikor instanttal csináltam :) :

[link]

2013. okt. 22. 12:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Még jó hogy minden második hozzászólás írja hogy a gépem elromlott , na hát ezért sem fogok 30 000 kidobni egy ilyen vacakra.

Meg a gáz olcsóbb is mint az áram és egy héten egyszer kell 15 perc efektív munkát végezni a többi csak a kelesztés idő.

2014. jún. 14. 14:00
 15/15 anonim ***** válasza:
13-as: az instant 11 grammos, a friss 50 grammos. De itt nem a gramm számít, mert az instant az 11 grammos, és megfelel 25 g friss élesztőnek. Tehát szerintem vagy egy csomag instant kell bele, vagy fél csomag friss.
2014. jún. 14. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!