Megéri kenyérsütő gépet venni?
Én mostanában kaptam rá hogy itthon süssek kenyeret , mert kaptam egy nagyon jó receptet . Gyors,egyszerű , finom . És nem kell hozzá kenyérsütő :) A recept,ha esetleg kell anyukádnak :) :
Kell hozzá egy jénai,vagy vasedény,a lényeg,hogy legyen fedele !
A hozzávalókat így tedd bele egy edénybe : (bögre alatt nagyobb bügrét értek )
1 bögre langyos víz
1 élesztő (vagy fél csomag instant )
1 ek. olaj
2 teáskanál só
2 bögre liszt ( Én az egyik bögre felébe szoktam tenni rozslisztet ,nagyon jó ízt ad neki )
Össze kell keverni ezt az egészet ,majd hagyni egy pár órát. Én úgy addig szoktam,amíg a duplájára nem kelt.
20 percig előmelegítem a sütőt az edénnyel együtt (fedő legyen a tetején ! ) olyan 220-230 fokon kb. Ha letelt az idő,jó lisztes felületre borítom a tésztát,lenyomkodom ,behajtom két oldalról,felülről,megfordítom,és csak "beledobom" a forró edénybe . Fedővel 35percig sütöm,fedő nélkül még 15-20 percig . Hagyni kell kihűlni egy kicsit ,és lehet is enni a finom ropogós kenyeret :) Remélem segítettem ! ;)
Utolsó, az instant : 11 grammos . Szóval ennek a fele annyi,mint egy egész friss :) Néha csinálom frissel is,és instanttal is , én így szoktam beletenni az arányokat,mindig szép lesz a kenyerem . A kép,amikor instanttal csináltam :) :
Még jó hogy minden második hozzászólás írja hogy a gépem elromlott , na hát ezért sem fogok 30 000 kidobni egy ilyen vacakra.
Meg a gáz olcsóbb is mint az áram és egy héten egyszer kell 15 perc efektív munkát végezni a többi csak a kelesztés idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!