Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a sütőt előmelegite...

Miért kell a sütőt előmelegiteni? Nem az a logikus, hogy pl. egy kelt tészta még az alatt is kel, amig melegszik a sütő?

Figyelt kérdés
2013. okt. 20. 09:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Amíg sül is kel még közben :)
2013. okt. 20. 15:47
 2/4 anonim ***** válasza:
A KELT tésztákhoz nem kell elömelegíteni, viszont ami sütöporos, illetve leveles vagy rétestészta, ahhoz igen. Ugyanis ha hideg sütöbe kerül, akkor vagy kiszárad, mire megsülte (sütöporosak), vagy addigra a süteményben lévö zsiradék kiolvad es alul összegyülik, a sütemény meg ehetetlen lesz.
2013. okt. 20. 19:20
 3/4 bumbi02 ***** válasza:
Elő kell melegíteni minden tésztánál, és húsnál, ahol receptet követsz. Mivel a recept 180 fokos sütőben 40 percig igényli a sütést, és te 180 fokra beállítod, egyből be is rakod a sütit, majd úgy méred a 40 percet, akkor abból a 40 percből kb 6-8 percig (sütője válogatja) más hőfokon fog sülni a tészta.. Illetve az olyan süteményeknél, amik vajjal vannak megkenve, jobb ha forró sütőbe teszed, mert akkor nem fogja a tészta magába szívni a vajat, és nem ázik el...
2013. okt. 20. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, egy gáz szerelő elmagyarázta. Be kell gyujtani a gázt, és a gombot arra a hőfokra állitani, amin használni akarod, pl 3-as kb l80 fok. Akkor a sütő elkezdi felfüteni a sütőt teljes gázzal, amit csak tud. Majd ha ugy "érzi", hogy jó, akkor visszaveszi a hőmérsékletet a beállitott l80 fokra. Azt a lángon lehet látni, hogy visszavett. Utána már tartja ezt a hőfokot, amit kértél. Ha akkor tesszük be a tésztát, amikor még ezerrel füt, akkor csak megég az egész. Ezért jártam már igy. Most már értem. Igy van a gáztüzhely - már az ujabbak- kialakitva, hogy felfütsenek, majd tartsák csak a kért hőt. Nem tudom érthető voltam-e, de én már értem.
2013. okt. 21. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!