Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek házitúrót,...

Hogyan készítsek házitúrót, persze házi tejből mikor fogom tudni mikor kell leszedni a tejfölt?

Figyelt kérdés
2009. nov. 11. 19:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell órákig főzni, mert abból egy ragadós trutymó lesz. Nálunk pont ezért hívják úgy, hogy kimelegítik a túrót, tehát nem főzik. Éppen, hogy meg kell melegíteni, nagyon lassan (régen a nagymamám a sparhelt szélére rakta), és ha a széle kezd bugyog ni, én lezárom. Én pelenkán át szoktam leszűrni, és ha picit "elalszom", és nem a megfelő időben zárom le, mert túlhevül, akkor bizony rágó lesz belőle.

Persze, lehet, hogy aki azt írta, hogy órákig főzi, az mondjuk csak egy gyufával melegíti alulról, és akkor biztos kell a több óra!

2009. nov. 15. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!