Mennyire különbözik a pecsenye liba húsa a házi nagy libáétól? Melyikre érdemes költeni?
Mindenképpen a házi tömött libára. már sütöttem áruházi pecsenyekacsát és libát is háááát.... összemennek, mint a samu nadrágja.
nem is lehet hasonlítani a pátkai Teri néni hízlalt lábasjószágaival.
abból egy csomó féle ételt készítek, ott a finom hája-mája, lesz libazsírom is. szóval nekünk a falusi jön be.
Pecsenye liba is lehet házi. A fiatal,nem tömött,nem hizlalt libát nevezik pecsenye libának. Ennek nincs,vagy alig van zsírja,megsütve elég száraz.
A nagy liba kövér,megsül a saját zsírján,a mája is nagyobb és jobb,mint a pecsenye libáért. Sokkal kiadósabb is.
A pecsenye liba max 10 hetes, 4-4,5 kg élősúlyú, első tollában lévő fiatal állat. Finom.
A "házi nagy liba" tömetlenül (sovány libaként emlegeti a szakma) a lehető legrosszabb választás.
Ám ugyanez tömve, hizlalva, pláne ha a máj is "jár " hozzá, nálam űbereli a fiatal pecsenyelibát.
Érdekességként: az intenzív tömési idő 20-22 nap. Ez alatt egy libába mintegy 18 kiló kukoricát tuszkolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!