Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nenm nő fel a sütim?

Miért nenm nő fel a sütim?

Figyelt kérdés
Idáig egyszer sem nőtt fel.. Nem vagyok nagy főző tudományú de szeretném már ha sikerülne. A tepsim lehet oka, hogy túl nagy az adaghoz képest amit keverek? a ler?vagy nem tudom , hogy egész sütőport tegyek vagy szódabikarbónát vagy mit? megköszönném ha irna valaki egy bevált receptet de csak sima süteményre..ami felnő biztosan...
2009. nov. 11. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Amig nem irod le a receptet, addig nem lehet megmondani, hogy mi a baj. Egy bizts, a tepsi nem lehet az oka...

Ha meg receptet szeretnél, akkor ird meg, hogy milyen sütit akarsz késziteni.

2009. nov. 11. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Gond lehet: nem elég a sütőpor.szar a recept,vagy idő előtt kinyitod a sütőt! psikótánál 20 percig semmiképpen ne nyisd ki,mert akkor nem fog dszép nagyra flejönni (cipőtalp feeling)
2009. nov. 11. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Én itt most csak egy sima sütire gondolok..amit esetleg ketté tudok vágni és krémmel bekenem..mint egy tortalap.. tehát csak egy alap sütiről van szó, aminek a titka érdekel hogy mit és mennyit tegyek ahhoz hogy felnőjjőn.
2009. nov. 11. 14:04
 4/8 A kérdező kommentje:
"kevert tészta"
2009. nov. 11. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a piskóta a legegyszerűbb:

(kb 25*40-es magas falú tepsire)


7 tojás sárgáját fehéredésig kevered (kézi mixerrel) 30-35 dkg kristálycukorral,majd lassan és felváltva hozzáadsz 1,5 dl langyos vizet és ugyanennyi olajat,ezután hozzákeversz 35 dkg lisztet és egy cs. sütőport.Ha ez meg van,pici citromlével verd kemény habbá a 7 tojás fehérjét,és ÓVATOSAN forgasd a lisztes masszába.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd,és legalább 20-25 percig sütöd. (Tűpróbával ellenőrizd)

Viszont tényleg ne nyisd ki a sütőajtót minimum 20 percig,különben összeesik.


Sok sikert

2009. nov. 11. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos a tepsi nagysága is! Mert, ha túl nagy az elkészített anyaghoz képest vékony lesz.
2009. nov. 11. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez előző piskóta recept tésztája sűrűbb,nhezebb,és elkészíteni is több idő.

Ami biztosan sikerül:

Egy közepes méretű tepsihez kell 7-8 tojás.

Ahány tojást használsz,annyiszor 2 evőkanál rételszt és cukor kell.( Tojás, 14 kanál liszt+cukor)

A tojásfehérjéket verdd fel habbá,ha már eléggé felverődött,kanalanként add hozzá a cukrot,verd fel egész keményre.Ha már kemény a hab,vedd a gépet a legalacsonyabb fokozatra ( ha kézzel csinálod akkor,lassan dolgozz)egyenként keverd bele a tojások sárgáját.Ha minden sárgáját belekeverted,akkor 1 percig keverd még a legmagasabb fokozaton.(Gyorsan verd)Ezután kanalanként szitáld bele a lisztet,és habverővel keverd bele a tojásba.Ha minden lisztet belekevertél,egy tepsibe tégy sütőpapírt,öntsd bele a tésztát.Előzőleg a sütőt melegítsd fel magas fokozaton.Amikor a piskótát beteszed a sütőbe,alsó rácsra,vedd le a hőfokot 200 fokra (gázsütő 3-as)a sütő ajtaját támaszd ki egy hukapálcával,hogya keletkező gőz eltávozhasson,és süsd legalább 20-25 percig.Akkor kinyithatod már a sütőt,és hurkapálcával,hústűvel nézd meg.hogy a közepe is megsült-e? Ha még nem jó,akkor a tűn van még nyers tészta.

Ha megsült,borítsd egy cukorral megszórt tálcára,vedd le róla a sütőpapírt,és csak kihülés után vágd fel.

2009. nov. 11. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. miután kiprobáltam akkor majd irok!!
2009. nov. 12. 08:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!