Néhány csepp romlott tojás (lé) került a sütim tésztájába. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
már mindent beleraktam egytől egyig, és persze az utolsó tojás volt a rossz.. eszméletlen büdös.. és néhány csepp belespriccelt a tálamba.. valamennyire sikerült kiszednem, már egyáltalán nem büdös a tészta sem, viszont aggódok, hátha lehet valami baj.. kidobni meg nem szeretném, hiszen elég sok mindent elhasználtam hozzá és valamiből nincs is több itthon..
mit tegyek? a hőkezelés(sütés) megöli az esetleges kórokozókat?
2009. aug. 11. 11:39
1/10 anonim válasza:
nyugodtan süsd ki nem sok bajod lesz esetleg szalmonella vagy hasmenés, de már én is jártam így...kicsit több fűszert tettem bele..kakaós piskótát csináltam ja és fahéjból tettem többet bele...elfogyott és senkinek semmi baja nem lett..de ne szólj a többieknek!!!!
2/10 anonim válasza:
Hát....szerintem öntsd ki.. Lehet próbálkozni, és kockáztatni, de ha szalmonella miatt kórházba kerül a vendégsereg, akkor nem fognak nagyon szeretni
3/10 anonim válasza:
És ennek tudatában lenne gusztusod enni belőle? Mert nekem tuti nem és másoknak sem szolgálnám fel. Dobd ki és kész.
4/10 A kérdező kommentje:
mások azt tanácsolták én ne egyek belőle :D de inkább kidobom,így a lelkiismeretem is megnyugszik..
2009. aug. 11. 12:17
5/10 anonim válasza:
Máskor úgy csináld, hogy egyesével felvered a tojást POHÁRBA! És akkor rögtön feltűnik ha rossz és csak 1 tojást kell kidobni nem az egész sütit.
6/10 A kérdező kommentje:
hát igen, csak eddig nagyszülőktől hoztuk a házitojást, és soha nem volt ilyen probléma, nemrég álltunk át boltira, hát mit ne mondjak elég nagy különbségek vannak.. mindig figyelek ezután.. köszi a válaszokat
2009. aug. 11. 12:30
7/10 anonim válasza:
Éljenek a falusi csirkék és tojások :D
8/10 anonim válasza:
Jézusom!Én ezt a kérdést fel sem tettem volna.Azonnal kiöntöttem volna!Bár azt hallottam a szalmonella elpusztul sütés hatására.De Ez ZÁPTOJÁS,amitől tuti az egész bagázs megbetegedett volna!
9/10 anonim válasza:
Első válaszoló!Remélem nem ismerlek és nem ettem nálad sütit. :D
10/10 anonim válasza:
Jól teszed, hogy inkább kidobod, bár elhiszem, hogy fáj érte a szíved...
Azért egy szalmonella fertőzés szerintem nem "csak" egy kis betegség. Egy hétig rosszul lenne az egész csald és valószínű kórházba is kerülnétek. Nekem jártak így a nagynénémék..elég durva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!