Hogyan csináljak finom sonkás, gombás tésztát úgy, hogy a gombát ne kelljen megenni?
Figyelt kérdés
A gyerekeim imádják a gomba ízét, a gombás szaftot, de a gombát nem eszik meg, ez nem is baj, mert én sem nagyon szeretem. Szeretnék most gombás, sonkás tésztát csinálni, de hogyan csináljam úgy, hogy a gomba ne legyen benne, de az íze ott legyen?2013. okt. 16. 15:15
1/9 anonim válasza:
A gombát ne szeld fel, csak felesbe-negyedbe darabold bele, akkor külön tudjátok válogatni a tányérban, vagy akár még szedés előtt a lábasban!
2/9 anonim válasza:
Vegyél szárított gombát és áztasd vízbe/tejbe/tejszínbe, amit használnál a főzéshez. Az áztatólét használd az átveszi a gomba ízét. Magát a gombát pedig dobd el.
Az első ötlete is jó, hogy csak félbe vágod a gombát és kiszeded belőle ha kész az étel.
3/9 A kérdező kommentje:
Elég nagy adagokat kell főzzek és nem szeretném piszkálni az ételt, de ez a szárított gombás jó ötlet, úgyis tejszínnel csinálom a sonkás tésztát, akkor a gombát előtte beleteszem, de meddig áztassam benne? és mikor vegyem ki?
2013. okt. 16. 15:34
4/9 anonim válasza:
Szerintem legalább 2-3 órát áztasd. A legjobb ha egy egész éjszakára bele tudod tenni. Közvetlenül főzés előtt szedd ki belőle a gombát.
5/9 anonim válasza:
Ami még jobb, ha a szárított gombát kávédarálóval porrá örölöd, és azt teszed az ételbe, az íze intenziv lesz és nincsenek benne gombadarabok.
6/9 anonim válasza:
Ettől kezdve egy lépés: ne szárított gombát darálgass, tele van tartósítószerrel egyebekkel. Akkor a nyers-gombát is lehet összeturmixolni, és azzal sűríteni a mártást, ugyanúgy nem fog a gyermekeidnek feltűnni, mintha a szárítottat ledarálva rakod az ételbe.
7/9 anonim válasza:
Ez a jó válasz, a szárított gombát porrá őrölni, és úgy használni. sütőpapíron, tepsibe, sütőben vékony cikkekre vágva , magad is száríthatsz nagyon alacsony hőfokon gombát, majd, ha zörgős, porrá őrlöd kávédarálón.
a másik, hogy a gombás szaftot botmixerrel pépesíted,talán ez a legegyszerűbb.
8/9 anonim válasza:
16:44-es "ne szárított gombát darálgass, tele van tartósítószerrel egyebekkel"
A SZÁRÍTOTT gombát megszáritják, semmiféle vegyszer, tartósítószer vagy bármi más sincs benne, CSAK gomba!!!!
9/9 anonim válasza:
Ha tejszínesen csinálod, akkor párold meg a gombát, önts rá a tejszínt, főzd pár percig. Ha kész, szűrd le a tejszínt , és öntsd a sonkás tésztára. A gombán is hagyj egy kis tejszínt, és aki szereti, tud szedni magának :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!