A cukrozatlan kakaóport ha forró vízbe/tejbe teszem, úgy elolvad?
Figyelt kérdés
2013. okt. 13. 03:21
2/10 anonim válasza:
Háta nem teljesen. Ha csak bele teszed, csomós lesz. Vízzel ne is próbálkozz, annak bűn rossz íze lenne. Tejbe tedd. En először keves hideg tejjel csomó mentesre szoktam keverni, aztán hozza öntöm a tobbi tejet es állando keverés mellett majdnem forrásig fozom.
3/10 anonim válasza:
nem elolvad (nem csoki), hanem feloldódik.
nagyon kevés vízben célszerűbb elkeverni, mert jobban oldódik, mint a tejben, aztán hozzáadni a tejet.
4/10 anonim válasza:
Elolvad, mivel magas a zsírtartalma, így olvad, nem oldódik.
És ha elég meleg a folyadék, (forrásban van) akkor tökéletesen, csomómentesen elolvad.
A folyadék pedig természetesen lehet víz is, pl csokimártáshoz, ha teljesen sötétet akarsz, és nem tejcsokit, akkor annak vizes alapúnak kell lenni.
Természetesen be kell ízesíteni.
5/10 anonim válasza:
És hideg vízben, meg kevés vízben sem kell szórakozni, mehet egyből akármilyen hőmérsékletű és mennyiségű vízbe, vagy tejbe. Ha felfőzöd, felolvad.
6/10 anonim válasza:
Éppen most ittam kakaót, jó forróra melegítem a tejet, majd előszőr 1 kanál tejjel simára keverem a kakaóport és a cukrot, utána lassanként adom hozzá a meleg tejet, így teljesen felolvad.
7/10 anonim válasza:
Ezzel en is sokat szenvedtem,mert mindig csomos lett a tej tetejen a kakaopor. Ugy csinaltam,hogy egy keves hideg tejben kikevertem a kakaot es az edesitot vagy cukrot csomomentesre, utanna ontottem ra a tobbi tejet es tettem a mikroba. Igy csomomentes lett.
8/10 anonim válasza:
A pohárba először a kakaóport szoktam tenni, rá cukrot, majd egy kis forró tejet/vizet és keverem, majd lassan hozzá a többit. Így már jobb :)
9/10 anonim válasza:
Nekem is az előre kikeverés jön be. mindegy, hogy hideg tejjel vagy vízzel, de legyen, egy homogén ( nem kakaócsomós)állag, utána mehet óvatosan a tejbe.
10/10 anonim válasza:
06:53: Baromság!!! A kakaópor nem olvad el, a zsírtartalma mindössze 10%. Ennyi olvad el összesen.
A többi feloldódik, forró folyadékban természetesen könnyebben, ahogy minden oldat. És a kakaó egy kolloid oldat. A kakaóporban 22% fehérje és 10% szénhidrát van még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!