Csokis muffin receptet kérnék, amibe nem kell csokit tenni, csak kakaóport?
Igen, itt van ezer recept, de mindbe kell étcsokoládé...
Köszi a semmit!
Nekem olyan alapreceptem van, ami attól lesz csokis, ha teszünk bele keerű kakaóport jó adagnyit. csokidarabokat nem kötelező beletenni, csak opció.én sem teszek bele mindig, mert, ha éppen nincs itthon keserű táblacsoki, de muffint szeretnék, azért simán nekiállok.
de kerül bele, narancshéj, szárított vagy gyümölcs, gyümölcs,dió, mogyoró esetleg kókusz,fahéj ez teljesen változó.
Na itt vagyok, írom az egyszerű muffin receptet.
A mérce egy 2,5 decis bögre.
hozzávalók: 2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 3 tojás, 1 deci olaj, 1 bögre kefir/joghurt, 1 cs sütőpor, a kakaóshoz
2 púp ek. kb 4 deka keserű kakaópor.
menete: a tojásokat, a kefirt, az olajat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a sütőporos lisztet, végül a kakaót.
eztán tetszőlegesen teszünk bele apróra vágott friss vagy szárított gyümölcsöt, dió vagy mogyoródarabkákat,kókuszt, szóval akármit, kb másfál bögrényit. a reszel narancshéj is nagyon finom a kakaósba.
( én a teszkósoron szoktam venni cukrozott színes papaya/ananászkockákat, nagyon finomak bele. de aszaltszilvával is finom )
ez a mennyiség kb 24 muffinra elegendő, vagyis két tepsire.
én kapszlikat használok, amiket 3/4-ig töltök.
előmelegített kb 180 fokos sütőbe teszem és kb 25 percig sütöm. 10 perc múlva kicsit mérséklem a gázt, mert a kakaós jobban sül, mint a sima.
ha már illatozik (főleg, ha fahéj is kerül bele csapott evőkanállal ) akkor ellenőrzöm villával. ha nem ragad, akkor okés.
vizesruhára teszem a tepsit és hagyom pár percig.
aztán könnyen ki lehet emelni, és lehet újratölteni a második adaggal.
Nekünk nagyon bejön ez az egyszerű alaptészta, szép levegősek a muffok.
a nyers tészta tetejére is lehet tenni egy negyed dióbelet, nagyon finom megsülve.
próbáld ki, mert nem drága, és majd meglátod, hogy bejön-e.
remélem igen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!