Csirkemellett szeretnék csinálni jénaiban. Tejszinem nincs, mivel önthetném le?
jó a tejföl + tojás kombó, csak elég zsíros és koleszterindús a hús mellé. én csak tejfölt tennék és fűszert :)
bocs, ezt lefelejtettem: a tejföl + tojás vegyüléket zöldségre szoktuk önteni, és azzal sütjük össze :)
Lehet már elkéstem, de azért leírom. :)
Sajtos hús
Hozzávalók: Körülbelül 80 dkg szeletelt rövidkaraj, 30 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, 8 dkg margarin, só ízlés szerint, reszelt szerecsendió.
Elkészítés: A vékonyra vert, sóval, fehér borssal és szerecsen dióval megszórt hússzeleteket a felhevített margarinban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és tűzálló tálba fektetjük. Mindegyikre sajtot reszelünk, erre tejfölt rakunk. Majd ezt ismételjük, míg el nem fogy a hús. A tejföllel fejezzük be. Végül ráöntjük a hús pecsenyelevét, és a sütőbe tesszük.
Sütni: előmelegített sütőben, 200 fokon. 15 percig lefedve, utána még 15 percig fedő nélkül pirítjuk.
Én fele-fele arányban trapista és füstöltsajttal csinálom. Nagyon-nagyon finom! Ja és jó csirkemellből is.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!