A rántott zöldparadicsom mérgező? Szoktatok olyat enni?
Azt olvastam hogy "100 gramm paradicsomban körülbelül 9–32 mg szolanin található", és ez már mérgező is lehet. De sokan el szokták tenni savanyúságba.
A recept szerint a recept szerint a paradicsomokat fel kell szeletelni, besózni és 5 percig hagyni. Az csinál valamit a szolaninnal?
Egyrészt a szolanin a zöld burgonyában található, a zöld paradicsomban nem, másrészt a szolanin egy zsírban oldódó vegyület, ami olyan 280°C körül bomlik, szóval gyakorlatilag semmilyen főzési vagy sütési eljárással nem lehet ártalmatlanítani. Esetleg olajjal ki lehet vonni belőle valamennyit, de a legbiztosabb védekezési mód ellen, ha nem eszünk zöld krumplit, vagy már főzés/sütés előtt alaposan lehámozzuk, lecsírázzuk, stb...
Kíváncsi lennék a forrásodra, ami szerint a paradicsomban szolanin van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!