Rántott hús vagy kirántott hús! Melyik a helyes?
Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 12:22
2/9 anonim válasza:
Attól függ. A sima rántott hús az rántott hús.
De ha a hűtőből vagy a szatyorból egy hirtelen mozdulattal kirántod a húst, akkor az kirántott hús. :)
3/9 anonim válasza:
2. XD
Egyébként rántott hús, kirántottat még nem is hallottam. Ez biztos olyan, mint bizonyos tájakon a "bemelegítő nadrág" meg a "gömb fagyi" :D
4/9 anonim válasza:
Rántott hús. Engem kifejezetten irritál, ha valaki azt mondja kirántott.
6/9 anonim válasza:
Rántott hús, kirántott asztalfiók.
7/9 anonim válasza:
Szegény nagymamám, isten nyugosztalja, mondta mindig kirántottnak. Úgyhogy a kirántott tájszó. Nekem helyes mindkettő (mint az összes többi tájszó/szleng), hogy hivatalosan mi helyes, az sűrűn nem érdekel.
8/9 anonim válasza:
mindkettő! attól még hogy nem szokványos manapság , egy teljesen helyes szó, amit általában az idősebb generáció használ.
mért ha megkérdezik hogy mit csináltál? akkor is mondhatod a "rántottam a húst" helyett "kirántottam a húst". Sőt sokkal jobban is hangzik.
9/9 anonim válasza:
Itt a mi környékünkön és a családunkban mindenki kirántott húsnak hívja, akkor néznek furcsán az emberre ha valaki azt mondja hogy rántott hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!