A rántott hekket hogy szoktátok ízesíteni?
Én paprikát és kevés sót szoktam bele rakni.
Kovi ubival tálalom.
Néha szódával (másfajta vad hal esetén esetleg kis sörrel) készített palacsinta bundát is szoktam használni. Ízlés kérdése.
Kocka büfében, B.almádiban nagyon finoman csinálják.
Vegetának már az illatától is hányingerem van annyi helyen használják és teljesen jellegtelenné teszi az ételt számomra :(
De ízlés kérdése!
Jó sütögetést!
Az "igazi" hekk nagy kedvencem. Ám vigyázat, ma már minden vackot eladnak hekknek, aminek nincs feje, és fagyos...
A kiengedett halat alaposan besózom, (lángosos és halsütő cimborám éjszakára fagyosan sós hideg vízbe rakja a másnapi sütnivalót)majd néhány óra múlva megkóstolom, ha kell átöblítem. A sósságot hala válogatja, érdemes megnyalni... Borsozom. (nekem a haltól a fokhagyma idegen)
Ezután sűrű palacsinta, vagy sör(orly) tésztába mártva, előtte lisztezve, forró zsírban kisütöm. Friss kenyérrel, savanyúval, jóféle könnyű rizlinggel fogyasztom, hiszen "átkozott a hal a harmadik vizében".))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!