Hogyan kell mazsolát kéazíteni? (részletek lent)
Annyit, persze, én is tudok, hogy aszalással. Van is egy aszalógépem, amivel már sokféle aszalványt készítettem.
A a leírásában szerepel, hogy mazsolát is lehet készíteni vele. De hogyan kell behelyezni a szőlőszemeket? Kerek műanyag tálcái vannak, nagy lyukakkal. Akkorákkal, hogy néhány helyen magától átesik rajta a szőlőszem. Ha elkezd aszalódni, akkor viszont biztosan átesik rajta.
De akkor hogyan helyezzem be a szőlőszemeket? Ha pl. sütőpapírt tennék a tálcákra, akkor nem áramlana a levegő. Sőt, esetleg az aszalógép is túlhevülne. A leírás nem szól erről semmit.
Köszönöm az ötletet. A szúnyogháló mint anyag szerintem nem a legjobb. A készülék alsó részén 70 fokos levegő jön ki, esetleg még megolvaszthatja a szúnyogháló műanyagát. Viszont a hőszigeteléskor maradt nálunk 3x3 mm-es üvegháló. Az szerintem pont jó lesz.
Arról esetleg tud valaki valamit, hogy a szőlőszemekkel mit érdemes csinálni? Netán félbevágni? Vagy ledörzsölni? Vagy valamibe beáztatni?
Szilvánál jártam úgy, hogy hallgattam az "okosokra" a neten. Ezért egyben beraktam a szemeket. 2 nap múlva sem volt semmi változás. Annyit már tudok, hogy a szilvát alaposan le kell dörzsölni, ki kell magozni és szét kell húzni a két felét. Ekkor 20 óra alatt jó lesz. Van ilyen trükk szőlőnél is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!