Milyen süteményt/tortát kérjek nagymamámtól ballagásomra? (Részletek a leírásban)
Azt mondta bármilyet elkészít amilyet csak mondok. (több százfélét eltud, mivel cukrász.)
Könnyen szállítható kellene, mert távol lakik és majd elhozza, és lehetőleg nem csokis (ki nem állhatom a csokit.)
Mik a legjobbak amiket tudtok mondani?
Köszönöm a válaszokat!
puncs torta,gesztenye torta,túró torta,
mindegyiket lehet könnyen szállítani,ha van nekik megfelelő tartójuk.inkább arra kell figyelni,hogy ne könnyen romló legyen. azaz ne tejszínes vagy ilyesmi
Valamilyen joghurt vagy túrótorta esetleg sajttorta. Ezeket tudja eleve formában szállítani (mivel vékony piskótán van a krém, és nem kell piskótát vagdalni, közé krémet tenni stb., hanem a formában kell megdermednie 1 éjszakán át), és elég, ha érkezéskor kiveszitek a kapcsos tortaformából, így elég biztos a szállítása.
Ráadásul elkészíteni is könnyű és nagyon gusztán néz ki:
Ha nem szeretitek az ilyesmit, akkor marcipán/fondant bevonatú tortát mondanék, mert az meg stabil. Kívül krémeset semmiképp, mármint amit utólag kell habzsákból díszíteni.
kedves második válaszoló :)
Az epres-joghurtos tortához tudnál linkelni receptet?Előre is köszönöm!
SZia!
Ha piskótaalapot szeretnél neki akkor: - 3 tojás szétválasztva
- 3 evőkanál cukorral habosra keverni a sárgáját
- 3 púpos evőkanál lisztet adunk hozzá
- a felvert tojássárgáját hozzáadjuk
- kivajazott tortaformában megsütjük, előmelegítve 150 C°-on süssük (légkeveréses, normál sütőben +20-30˙C), 20 perc alatt megsül, 10 percig ne nyissunk rá, utána felére levesszük. Ha nagyon gyorsan pirul jobban levenni.
Én sokszor csinálom úgy is, hogy csak babapiskótát teszek alá, mint a tiramisuhoz. Megpuhítja a joghurtos krém, de ha aggódsz, hogy nem, akkor egy kevés tejjel át lehet kenni, mielőtt formába rakod.
A krémhez kell 500g natúr joghurt, amit én egy adag zselatin fix-szel keverek ki, mert ezt nem kell felfőzni, csupán vízbe keverni és 5 perc után használható. Egy kevés citromlevet keverek hozzá. 3-4 dl habtejszínt verek fel hozzá 2-3 vaníliás cukorral és habfixálóval, de ízlés szerint lehet ez több is (mármint a cukor, mert én elég keveset teszek bele. Van, aki ehhez még 50-100g porcukrot is hozzátesz, ízlés dolga:). Ezt hozzáadom a joghurthoz.
A krémet a kapcsos formába öntöm a piskóta tetejére, és hagyom 1 éjszakát dermedni. A tetejére szoktam jó sok epret rakni, de általában az oldalába is nyomogatok félbevágva, de akár önthetjük 2-3 adagban is a krémet, eperdarabokat szórva közé:).
A recept amúgy univerzális, bármilyen gyümölcsös tortára használható. Sőt lehet akár csokis piskótával sütni és az eper mellé csokireszelékkel megszórni, a csokis-epres torta is nagyon jó :) Lehet eleve epres joghurtból is csinálni, úgy rózsaszín lesz az egész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!