Igazi makaroni receptje?
A makaróni egy tésztaféle, régen csőtésztának hívták Mo-on.
Igazit nem tudsz csinálni, mert speciális gép kell hozzá... :D
Azt, hogy a makarónit, mint köretet hogyan használod fel, az rajtad múlik.
Olvashatsz jó milánói makaróni recepteket, egyszer csak rátalálsz a neked igazira.
Szoktam paradicsomosat, friss befőző paradicsomból, olajon fokhagymát dinsztelek, adok hozzá oreganot, bazsalikomot, végén kevés őrölt pirospaprikát, majd beledobom az apróra vágott lehámozott paradicsomot, felöntöm kis vízzel, sózom, teszek bele 1 kanál barna cukrot és addig főzöm, míg szét nem fő, néha a vizet pótolni kell, végén szoktam hozzáadni kis ketchup-öt is.
Itt van még két mártásom, amit egy előző topikba írtam, ezek is finomak:
Mártást csinálhatsz sajtosat is, olajon megdinsztelsz 2-3 gerezd szeletelt fokhagymát, adsz hozzá oreganot és bazsalikomot, majd egy kis doboz tejszint és háromféle reszelt sajtot (én trapistát, füstöltet és parmezánt szoktam), a tejszinben kis lángon addig kevered a sajtot míg el nem olvad,friss bazsalikom is mehet bele.
Finom a paprikás-petrezselymes is, ennél 1-2 kanál vajon dinsztelsz szintén fokhagymagerezdeket, majd piros és sárga kis kockákra vágott kaliforniai paprikát, és a végén 1-2 csomag felaprított petrezselymet, elkevered a kifőtt tésztával és reszelt sajttal tálalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!