Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jo kakaoscsiga receptje van...

Jo kakaoscsiga receptje van valakinek? :-) Tobbi lent!

Figyelt kérdés

Szeretnek olyan kelt teszta receptet ami puha marad akkoris amikor mar nem friss.Egyaltalan letezik ilyen?

Nekem mindig megkemenyszik...lehet azert mert lekenem tojassal?

Probaltam mar ugy csinalni, hogy egybe sutottem ki a csigakat...vagyis kozelebb tettem oket egymashoz.Igy meg jo is lett..de nem tul szep.

Van valakinek valami jo praktikaja/receptje?

Szivesen vennem.:-).


2013. szept. 10. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:

En mindig ezt a receptet használom: [link]


Egyszerre csak annyit sutok ki, amennyi azonnal elfogy, a tobbi megy a fagyasztoba. Ha kell, egy pillanat alatt elő lehet kapni es hideg sütőben, lassan emelve a hőfokon 15-20 perc alatt kész is van.

2013. szept. 10. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Folpakkal letakarva egy pillanatra be kell tenni a mikróba és puha lesz.
2013. szept. 10. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, hogy sima kelt tészta, rákenni olajat nyújtás után, majd a cukros kakaót. Sütés közben kétszer meglocsolom tejjel, de úgy, hogy a belsejébe is bőven jusson. Pihe-puha lesz tőle, ásnap is :):)
2013. szept. 10. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én ebből ütök kakaós csigát,túrosbatyut,sós kiflit,csak a cukos és só mennyiséget emelem illetve csökkentem.Még 1 hét múlva is isteni finom puha marad.Gyerekeim imádják.Sütök is délután egy adaggal:))


Hozzávalók:

Ez egy nagyon egyszerű, olcsó, gyorsan elkészíthető recept, amiből csinálhattok sós kiflit, pizzás csigát, de még kakaós csigát, fonott kalácsot is, mindent, ami a képzeletbe belefér. Nagyon jó kis tészta! 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 6 dl tej, 3 dl olaj, só, cukor ízlés szerint (attól függően, hogy édeset vagy sósat készítetek).

Elkészítés:

Nagyon könnyű bedagasztani, és kb 3/4 óra pihentetés után már lehet is tölteni - tetszés szerinti töltelékkel.


tésztát ha kisodortam kb fél centire vagy egy kicit vastagabbra akkor én mindig megkenem vajjal,bele a cukrosvajas kakaó,aztán feltekerem feldarabolom és vaniliáscukros tejjel megkenem a tetejét.igy nem lesz száraz és isteni finom lesz:)

2013. szept. 10. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
ja és a neve mindenttudó kalácstészta.Ezt kell beirni ha a neten keresed.4-es voltam
2013. szept. 10. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!