Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit süt-főz a hétvégére?

Ki mit süt-főz a hétvégére?

Figyelt kérdés
2013. szept. 27. 16:30
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
20-as: igen, mindig van egy-két érdekesebb, változatosabb kaja (a mostani kérdéshez írt válaszokban is akad), csak a túlnyomó többségről beszélek...:)
2013. szept. 28. 11:30
 22/37 anonim ***** válasza:

De én azt nem értem, miért nem mindegy egyeseknek, hogy mások hogyan főznek?! Ebben a kategóriában 18 éves frissen különköltözött lányoktól kezdve 70 éves rutinos nagymamákig kb. minden korosztály megfordul. Én huszonéves vagyok, szeretem a különleges ételeket, szinte minden héten 3-4 új ételt próbálok ki. De ennek ellenére nem várom el az 50 éves édesanyámtól, hogy munka után hazaérve hullafáradtan saját magára teszem azt koreai kimbapot készítsen, ha neki a csirkepörkölt már bő 30 éve a fejében van és seperc alatt elkészíti.

Az meg a másik kérdés, hogy kinek milyen az ízlése. Én pl. hiába főzök japán ételeket, a férjem torkán le sem tudom nyomni, pedig én imádom. Ellenben a krumplifőzeléket mindketten megesszük jó ízzel, így talán logikus, hogy az szerepel gyakrabban az étlapon, és nem a miso leves.

Nem attól lesz valaki jó vagy rossz háziasszony, hogy magyaros vagy nem magyaros ételeket készít éppenséggel.

2013. szept. 28. 12:44
 23/37 anonim ***** válasza:
50%

Nem arról van szó, hogy ettől valaki rossz háziasszony lenne (az már inkább elgondolkodtató, hogy 2013-ban nem lenne-e elvárható, hogy férfiak is érintve érezzék magukat a kérdés megválaszolásában).

És csak annyit próbáltam megjegyezni (már megbántam nagyon), hogy amennyiben az ezen kérdésekre adott válaszokat úgy tekintjük, mint ami tükröt tart az ország gasztronómiai színvonalára, akkor elég lehangoló a kép. Ennyi, és nem több, és ez csak az én magam kis szubjektív véleménye. Nem másokat akarok megbántani vagy kritizálni.

2013. szept. 28. 13:01
 24/37 anonim ***** válasza:

" (az már inkább elgondolkodtató, hogy 2013-ban nem lenne-e elvárható, hogy férfiak is érintve érezzék magukat a kérdés megválaszolásában). "

??

Az én férjem kb. egyenlő arányban főz velem, tehát fele-fele. Szeret ő is főzni, de fórumokra járni és praktikákat cserélni nem. Ahogy a férfiak 80%-a nem, akármilyen témáról is van szó. Ők szívesebben olvasgatnak róla, de nem jönnek egy kérdezz-felelek vagy fórumjellegű oldalra kitárgyalni a dolgaikat, maximum ha a legdédelgetettebb hobbijukról van szó.

Szóval itt inkább arról van szó, hogy míg a nő alapvetően egy szociális lény, aki örömmel oszt meg ilyen lényegtelen információkat, minthogy ki mit főz holnap, addig egy férfi magasról lesz*rja az egészet, hiába szeret ettől még főzni, mert nem érzi releváns vagy annyira fontos témának, hogy erről beszélni kelljen.

2013. szept. 28. 13:26
 25/37 anonim ***** válasza:
Hétvége volt a kerdes. Szerintem ha heti menüt kérdeznek, akkor sokkal változatosabb a kép.
2013. szept. 28. 13:39
 26/37 anonim ***** válasza:
OK, befogom a számat, akkor talán nem lesz nagyobb baj...:)
2013. szept. 28. 13:51
 27/37 anonim ***** válasza:

23-as

Te azt mondod, hogy a mai magyar konyha az gasztronómiai szinvonal alatt van???

Kérdezd meg róla pl. egy szomáliai gyereket, vagy egy indiai nyomortelepen élő családot, vagy hasonlókat!

Tudod, valóban jobban tetted volna, ha meg sem szólalsz!

2013. szept. 28. 15:19
 28/37 anonim ***** válasza:
Sok külföldi imádja a magyar konyhát, szerintem a legjobb a világon nem azért mert magyar vagyok, hanem mert így gondolom. Nézzük csak a többit...olasz konyha=utálom a spagettit és a lasagnét, és a pizzáért sem ugrok, a családom sem, tehát ott szép lassan éhenhalnánk, más ételről nem tudok amit ott készítenek. Kínai, japán...nem szeretjük. Amerikai...a hamburgert a gyerek imádja, de az nem szerepel a menüben itthon. Szoktam én kísérletezgetni, nagyon is. Viszont a töltött káposzta, gulyásleves, húsleves, egytálételek végtelen variációban csakis itthon tudom elképzelni, bármikor joker kaja,csomó külföldi ismerősöm van akik ezekért vannak oda! De ne bántsuk egymást, mindenki mást szeret!
2013. szept. 28. 15:28
 29/37 anonim ***** válasza:
Az éhező szomáliaiakat már korábban be kellett volna dobni, az a jolly joker minden témában. :)
2013. szept. 28. 15:37
 30/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm !!

Sok ötletet kaptam.

A hétköznapi ételeket is meglehet ,úgy csinálni,hogy ünnepi legyen : Nem szeretem volna ebböl ekkora vitát :

Ahány ház annyi szokás :

Bármit fel lehet turbozni ,le lehet alacsonyitani ha az rosszul van meg csinálva. a hétköznapi étel is lehet ,egy kis fortélyal ünnepi . de nem az lényeg ,hogy valami hétköznapi ,vagy ünnepi : ha nem az ahogy készült ,jó szívvel főzted akkor az ételen is látszik ,ízben is ..

Magam részéröl mindenre nyitott vagyok ami étkezi kultura :Szívesen eszem meg más kultura ételeit ,de imádom a Magyar konyhát is..

2013. szept. 28. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!