Ki mit süt-főz a hétvégére?
Szombaton: Egyben sült, fűszerezett husi, petrezselymes krumplival
Vasárnap: Baconos-aszalt szilvás csirkemáj, rizibizi/krumplipüré
Almáspite
10.!
Elnézést, nem akartalak elszomorítani, de számomra sokkal többet ér egy csirkepörkölt, vagy egy rántott karfiol, húsleves, zöldségleves... mint bármilyen más nemzet konyhájából való étel. Tehát ha nem okoz nagy gondot, akkor a továbbiakban is ezeket az ételeket részesítem előnyben a hétvégén. Bár, hogy egész pontos legyek, olyan ételt készítek, amilyet megkívántunk. Azért is hatalmas elnézést kérek, hogy mertem előre elkészíteni mindent, még a rántottakat is kirántani, mindössze azért, hogy a hétvége ne a főzésről, az itthoni munkáról szóljon, hanem a kikapcsolódásról. Ja, és szerintem legközelebb ne olvasd el az én kommentemet, hisz nem szeretek másoknak szomorúságot okozni, de én így szoktam főzni. Előre, nagy adagot. Legyen is szó bármilyen ételről. Miért? Mert számomra nem az itthoni munkáról szól az élet, ezeket próbálom minél egyszerűbben, gyorsabban megcsinálni, hogy másra, olyan dolgokra, amik örömet okoznak, több időm maradjon.
Ja, és hogy megpróbáljak kicsit javítani azon, amit elrontottam, ajánlom, hogy a gyakori olvasgatása közben majszolgass csokoládét, az örömhormonok felszabadítása érdekében, és akkor talán nem fogsz ennyire a szívedre venni minden kommentet, hozzászólást.
Szép hétvégét!
Én csak most hajnalban találtam ki, hogy meggyleves lesz és lasagne marhahúsból.
Előbbi a gyerekek, utóbbi pedig a párom kedvence. Na és persze Garfield-é :)
Személy szerint én is inkább eszem a jó magyaros csirkepörköltet nokedlivel, vagy a káposztát rakottan, vagy szármának, vagy akárhogyan, mint az olaszok "maszatos" tésztáit, vagy bármelyik más nemzet legfinomabb ételét, ha én pl. éppen magyar ízekre vágyok!
Nem azért, mert az olasz és egyéb ételek nem jók, vagy nem ehetők, de magyar vagyok, és magyar konyhán nőttem fel.
Igen, egyébként tényleg elég egyhangúan főzünk. De ha egyszer nincs hétvége rántott husi nélkül!! :)
Bár szerintem az csak frissen jó!
Ne haragudj 19-es, de én nem érzem így!
Lehet, hogy most, ezen a hétvégén ez valóban ezt mutatja, de ha visszatekintel az elmúlt hónapokra, vagy éppen visszakeresel a hasonló kérdésekre adott válaszokra, igen-igen széleskörű, sokféle és változatos kajákról olvashatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!