Puncsszelet? ~~~~~~~~~
szerintetek ez milyen lehet? Van aki tud ennél jobb puncs szelet receptet? annyi van a neten nem tudom melyik lehet a cukrászdaihoz legjobban hasonló.
A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg zsiradék pl.Rama
20 dkg cukor
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
1/2 dl rum
12 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
1 pohár víz
baracklekvár
A mázhoz
3 csomag dekor cukormáz, puncs ízben
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, 3 részre szedjük, kinyújtjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd a kisütött lapok közül egyet összemorzsolunk a rummal. Beletesszük a szirupba a darált dióval, a kakaóporral és a vaníliás cukorral együtt. A másik két lapból az egyiket megkenjük baracklekvárral, és teszünk rá a diós töltelékből is. A lapokat ezután egymásra helyezzük. A cukormázat a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és a tetejére kenjük.
szerintem a puncs szelet tökre más. Ennek most nem jut eszembe a neve. Nem mintha ez rossz lenne egyébként.
Van cukrász, aki a maradékokat, széleket izesiti rummal,és két piskótalap közé tölti, olyan formán hogy az alsó lap lekvárral ken, rápakol az izesitett mindenféle, rá a másik piskótalap, és valami nehezékkel lepréseli. Majd megkeni vékonyan baracklekvárral, és ugy jön rá a fondan.
Van aki ugy csinálja, hogy piskóták közé tölt olyan tölteléket, ami tul.képpen sima piskótadarabkák leöntve rumos cukorsziruppal, amit ételfestékkel szineznek, vagy otthon meggylével mondjuk. Csak ne legyen nagyon csatakos, mert elázik az alsó piskóta.
Továbbiakban rá a másik lap, leken, majd fondan rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!