Hosszú szemű elő gőzölt rízs sose lesz teljesn puha? Én csinálok valamit rosszul?
Nekem mindig puha lesz.
A teljesen forró vízbe (mikor jól buborékozik) rakd be a rizst. Kizárt, hogy kemény maradjon. Ha valami csoda folytán mégis, akkor az előírt idő után zárd el a tűzhelyt, tegyél a lábosra egy fedelet, és úgy hagyd kihűlni. Biztosan puha lesz.
Teflonserpenyőbe olaj, hagyma, megdinsztel, beleöntök egy adag rizst, és jó alaposan megpirítom. Oda is lehet kapatni. Szépen pörkölődjön meg a rizs. Után felöltöm kétszer annyi vízzel, mint a rizs volt, fűszerek amit szeretnél. Utána se fedő semmi megvárom míg elfövi a levét. Ha kész, megkóstolom, és ha még nem puha, adok hozzá még egy fél egység vizet. De két és fél egységnél többet soha. szépen kavargatom, és még a végén is meg szoktam pirítani a rizst. (Egyébként éppen ezért használok teflont, hogy ne égjen le, és szépen lehessen pirítani.)
A rizs mindig puha, és pergős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!