Valami jó linzertészta recept (egy gáztepsinyi)?
Szeretnék gyümölcsös pitét csinálni, OLYAN recepttel mint az almás pite receptje.
Omlós, puha tésztát szeretnék végeredménynek.
Egy jó bevált recept kell KEZDŐKNEK való.
Ehhez a borús hangulathoz jól esne valami süti.
Nem te kérdezted tegnap a 45 deka lisztes gáztepsis pitét ?
ott írtam, hogy jónak tűnnek az arányok, de nekem csak kisebb tepsire való receptem van.(38x 25)sajna nem tudom mekkora egy gáztepsi, mert nekem nincs.
a 30-20-10 liszt-zsiradék cukor az alaparány, ehhez lehet arányosan növelni a mennyiséget. lehet hogy 1 tojássárgája helyett kettő is elmegy bele, és kéznél kell lenni a tejfölnek, és annyit gyúrni bele menet közben, hogy az edény falától elváló, puha, rugalmas legyen a tészta. a csipet só, a reszelt citromhéj nagyon kiemeli a tészta ízét. ja és fél órát pihentetni kell a kinyújtás előtt.
nekem két kiló alma is belemegy, a gáztepsibe szerintem még több is mehet, hogy azért magas is legyen.
az alsó lapot a nyújtófa segítségével teszem a tepsibe, megszúrkálom sűrűn villával, megszórom szitált morzsával. erre jön az alma szépen egyenletesen elterítre. rá a másik kinyújtott lap, ezt is megszúrkálom villával. a tojásfehérjét fel szoktam villával verni egy kiskanál tejföllel és porcukorral és ecsettel ezzel kenem le a tésztát.
szép aranybarnára sütöm. az én tepsimben ez kb 35-40 perc.
Szia , Nem én kérdeztem :)
Én rutintalan vagyok sajnos :)
Már beraktam egy recept szerintit, hát az talán már jó dolog, hogy olyan nyúlós volt ahogy írtad.
Most bent a sütőben , hát meglátom mi lesz belőle.
Nekem valahogyan nem jönnek össze olyan szépre, jóra ezek a tésztafélés sütések, mint anyának, mamának.
De van mit tanulnom akkor :)
15 vagyok :)
Örömmel olvasom, hogy ilyen fiatalon a gyúrt tésztának is neki mertél állni.
remélem sikerült az almáspite. ne aggódj egyelőre a szépség miatt. először nekem is szakadt, újra összegyúrtam, nyújtottam stb.gyakorlat teszi a mestert:)
tepsi hátán sütött mézeslapot is dobtam már a kukába, mert darabokra törött.
az ilyesmik, mind emlékek maradnak, és majd az éves során olyan rutinra teszel szert, hogy csukott szemmel is csinálod a finomabbnál finomabb sütiket.
Sok sikert a további alkotásaidhoz:)
Köszönöm szépen a biztató szavakat !
Végül Szilvás pite lett :) :D , almát már nem találtam itthon, de úgyis egyhangú lett volna az Almás pite, :)
teszek fel képet róla :
másik kép :
Ahhoz képest , hogy úgy gondoltam ebből nem lesz semmi értelmes kinézetű süti, jó lett :)
Nem minden a külső :) :D
A tetejére kentem egy kis tejfölt is :)
Hogy gusztább legyen :)
Szia:) Nagyon jó kezdés, csak így tovább ! látom az ételfotózáshoz is van affinitásod :)
Gratulálok a végeredményhez.
Köszönöm szépen :)
Fotózni is szeretem a végeredményt, hogy maradandó legyen digitálisan, mert gyakorlatilag semmi nem marad belőle 1-2 nap alatt hál" istennek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!