Hogy csináljam a szalagos fánkot?
Figyelt kérdés
Már készìtettem egy pàrszor de mindig kemény lett.Receptnek is örülnék! :)2013. szept. 22. 13:06
1/1 anonim válasza:
A fánk tésztájába csak tojás sárgáját tegyél : + 5cl rumot .
A tojás fehérje keményiti meg a tésztát .
A rum pedig megakádolyozza ,hogy sok zsiradékot szívjon fel .és puha marad Fedő alatt süsd az egyik felét amig nem szalagosodik ,utána forditsd meg ,és mehet már fedő nélkül..
Farsangi Fánk
50dkg liszt
2db tojás sárgája
5dkg élesztő
5dkg porcukor
csipet só
0,5dl tej
5cl rum .
ebböl kelt tésztát dagasztunk .
60 perc alatt a duplájára kelesztjük .szaggatás után még 10 percig kelesztjük. bő forró olajban fedő alatt kisütjük .
kb 28db lesz belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!