Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam a szalagos fánkot?

Hogy csináljam a szalagos fánkot?

Figyelt kérdés
Már készìtettem egy pàrszor de mindig kemény lett.Receptnek is örülnék! :)
2013. szept. 22. 13:06
 1/1 anonim ***** válasza:

A fánk tésztájába csak tojás sárgáját tegyél : + 5cl rumot .

A tojás fehérje keményiti meg a tésztát .

A rum pedig megakádolyozza ,hogy sok zsiradékot szívjon fel .és puha marad Fedő alatt süsd az egyik felét amig nem szalagosodik ,utána forditsd meg ,és mehet már fedő nélkül..

Farsangi Fánk

50dkg liszt

2db tojás sárgája

5dkg élesztő

5dkg porcukor

csipet só

0,5dl tej

5cl rum .

ebböl kelt tésztát dagasztunk .

60 perc alatt a duplájára kelesztjük .szaggatás után még 10 percig kelesztjük. bő forró olajban fedő alatt kisütjük .

kb 28db lesz belőle

2013. szept. 22. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!