Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Túl folyós a tortakrém....

SOS! Túl folyós a tortakrém. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet készítettem:

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

23 dkg hűtőből épp kivett vaj

25 dkg étcsokoládé

4 dkg cukrozatlan kakaópor


A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesn el nem olvad.

Ezután a robotgép üstjébe öntjük és addig habosítjuk, amíg szobahőmérseékletűre nem hűl.

Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.

A csokoládét vízgőz fölött vagy egyéb módon felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk.

Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk.

Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát. Nagyon jól nyomható habzsákból is.


Most a hűtőben pihen, de az a gyanúm, hogy ez az életben nem lesz kenhető, "megállós" tortakrém. Mivel sűrítsem be? Ha keményre vert tejszínhabot keverek hozzá, az segíthet rajta? Vagy főzzek jó kemény pudingot?


2013. szept. 21. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Személy szerint inkább még kakaóport + csokit tennék hozzá. A kakaópot felszív valamennyit a "nedvességből", a csoki ha lehűl, inkább megdermed, szilárdítja.

Bár a sütésben nem vagyok valami spéci, de ezzel próbálkoznék.

2013. szept. 21. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Esetleg egy csomag zselatin fix-szel próbálkoznék. Vagy keverj bele egy fél csomag hidegen kikeverhető csokipudinport. Nekem az utóbbi egyszer bevált.
2013. szept. 21. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A zselatin fix lesz a jó megoldás. Csak belekevered habverővel, berakod hűlni és máris jó :)
2013. szept. 21. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Létezik kifejezetten habfixáló, nekem jobban bevált, mint a zselatin. Tehetsz bele 2 tasakkal is.
2013. szept. 21. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat. Képzeljétek, csoda történt :D betettem a mélyhűtőbe és szuperül megdermedt! Isteni finom, mindenkinek ajánlom a receptet :) (a mennyiség viszont a díszítéshez nem elég!)
2013. szept. 21. 12:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!