SOS! Túl folyós a tortakrém. Mit csináljak vele?
Ezt a receptet készítettem:
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesn el nem olvad.
Ezután a robotgép üstjébe öntjük és addig habosítjuk, amíg szobahőmérseékletűre nem hűl.
Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.
A csokoládét vízgőz fölött vagy egyéb módon felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk.
Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk.
Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát. Nagyon jól nyomható habzsákból is.
Most a hűtőben pihen, de az a gyanúm, hogy ez az életben nem lesz kenhető, "megállós" tortakrém. Mivel sűrítsem be? Ha keményre vert tejszínhabot keverek hozzá, az segíthet rajta? Vagy főzzek jó kemény pudingot?





Személy szerint inkább még kakaóport + csokit tennék hozzá. A kakaópot felszív valamennyit a "nedvességből", a csoki ha lehűl, inkább megdermed, szilárdítja.
Bár a sütésben nem vagyok valami spéci, de ezzel próbálkoznék.















Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!