Fánk tésztájába tényleg csak tojás sárgáját szabad bele tenni?
A neten kerestem recptet és a legtöbb helyen azt írja ,hogy csak sárgája kell ,mert a fehérje van benne akkor lehuzza sütés közben tésztát . de olyat is találtam ahol egész tojást tesznek bele..
mi a jó megoldás ??
Itt a receptje, csuda finom lesz.
Fánk (Vízvári Mariska receptje)
1 deci langyos tejben felfuttatni 3 deka élesztőt 4 db kockacukorral.Egy tálba önts 4 tojássárgáját, pici sót, jól keverd el, majd keverés közben 2 deci langyos tejet, 7 deci lisztet, 4 ek olvasztott vajat, és a felfutott élesztővel fakanállal jól dolgozd ki, majd szórd be liszttel és langyos helyen 1 órát keleszd. Utána lisztezett deszkára kiborítva, kb 1,5 centire nyújtsd ki és pogácsaszaggatóval (5-6 centis) szaggasd ki és hagy kelni letakarva fél órát. Utánas nem túl forró, jó sok olajban olajban, közepét kissé benyomkodva süsd ki, egyik felét fedővel letakarva, majd a fedőt levéve megfordítod a fánkokat és készre sütöd a másik felét is. Utána jöhet rá jó sok porcukor és lekvár.
Tojás fehérjét felhasználhatod kókuszcsókhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!