A másfél liter vízhez két dl főzőtejszín nem túl sok?
Karfiollevest készítettem, először.
Eléggé sűrű lett, mert sűrűn szeretünk mindenféle levest (férjem is csak úgy eszi meg, ha kevés a lé és sok benne a "konkrétum"). A sok karfiol meg egyéb mellé kb. másfél liter vizet tudtam tölteni az edénybe, ehhez nem túl sok a 2 dl főzőtejszín? Már hozzáöntöttem, de nekem olyan nagyon "tejszagúnak" tűnik. Vagy így is kell lennie? :)
Még egy kicsit hígíthatod vízzel, ha túl sűrűnek találod. ha kell fűszerezd utána.
Gondolom, ha tejfölösre csinálnád, akkor is beletennél egy kis pohárnyit. igaz azok már nem két decisek, de sűrűbbek, mint a főzőtejszín.
A főzőtejszín nem savanyított termék, mint a tejföl, azért érzed kissé "tejszagúnak". Finom lesz az a leves hidd el:)
Nem tudom hígítani, tele van az edény.
Köszönöm szépen a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!