Milyen ételeket szoktatok ebédre főzni?
Pörkölt
Főzelék
krumplis tészta
palacsinta
babgulyás
rántott hús körettel
Levest mindig. Azt tudok v. 20 félét.
Másodiknak sokszor húst, sertés- csirke, ritkán pulyka és hal.
Köret az krumpli, rizs, kuszkusz, tarhonya, zöldség, tészta.
Kevesebbszer egytálétel: rakott cuccok, lecsó.
Ha nincs hús, akkor megesszük, de dünnyög a család.
És sokszor van főzelék, szinte mindenféle zöldségből, bundás kenyérrel, tükörtojással,hússal.
leveseket
zeller krémleves
gulyás
halászlé
bab
húsleves : marha ,csirke ,tyúk _ tárkonyos ragú
gyümölcs
halászlé
paradicsom
főétel
pörköltek : sertés ,marha ,tyúk ,kakas ,hal ,
sültek : töltött csirke comb ,tarja egybe sütve töltve
stefánia ,fasirt , fokhagymás marha pecsenye , kárpáty ,
rántott: sajt ,hal ,csirke szány ,comb , pulyka mell ,
Aztán : még ami eszembe jutott . T
tarhonyás hús ,
Vad pörköltek
vadas marha
töltött káposzta- paprika
rakott krumli
palacsinta
fánk
gofri
Ennyi jutott eszembe
Nagyon sokfélét főzök ebédre, esetleg vacsorára, bár néha én is úgy érzem kifogyok az ötletekből...
levesek- húsleves,raguleves, gomba,-karfiol,-karalábélevesek, paradicsomleves,tejfölös krumplileves gulyásfélék sima- babgulyás, palócleves, csirkecsorba
sütőtökleves csirkemellel és rengeteg zöldséggel.... és még sokféle, egyszerű gyors leves.
a levesek után-attól függően, hogy mennyire tartalmas,kiadós-vagy valami tésztaféle, ami lehet kifőtt tészta pl káposztás, krumplis, darás,tojásosnokedli, de lehet sült tepsis pl rizskoch, máglyarakás, aranygaluska, vagy bukta, túrósbatyu, kakaóscsiga, pogácsa, lángos... szóval rengeteg minden.
ha nem főzök levest, akkor egytálételek,főzelékek feltéttel, pörköltfélék különböző köretekkel, rakottasok, hússal vagy anélkül. Szinte kimeríthetetlen a variációk lehetősége.Rántott húsok, rántott zöldségek, brassói stb.
hetente egyszer halat is fogyasztunk valamilyen formában,halászlé, rántotthal, sül ropogós hal, tésztás halsaláta.
ha kifogyok az ötletből, ide kattintok, és megnézem mások mit főznek, sok jó ötletet csippenthet fel az ember.
receptes oldalakat is átfutok.
Szóval nehéz a kérdésedre röviden válaszolni, mert egy egész szakácskönyvnyit fel lehetne sorolni:)
Igyekszem változatosan főzni, hetek múlnak el úgy, hogy nem kell ismételni, hacsak valakinek valami olyannyira ízlett, hogy akár egy hét múlva is újra terítékre kerül.
Nagyon változatosan főzök, egy fél évben maximum 2-3x van ugyanaz a főétel vagy leves vagy desszert, mivel imádok újdonságokat kipróbálni, új alapanyagokkal és elkészítési módokkal kísérletezni...
Szóval minden elképzelhető dolgot. Holnap pl. párolt sütőtökös spenót lesz kéksajtmátással. A héten még tervben van a vörösboros lilahagyma-leves és a fokhagymás-petrezselymes cukkinitekercsek...aztán még meglátom mihez van kedvem :)
Ha nem is fél évig (mint az előttem szóló), de ha nagyon akarom, minimum 3 hónapig én sem főzök ugyanazt.
Az egy dolog, hogy én inkább az évszakok szerint váltom, hogy milyen kajákat kívánok enni, ezért főzni is azt szoktam.
Tavasszal-nyáron-ősszel az éppen aktuális zöldség-gyümölcs-kínálatból válogatok és ahhoz a húsokat, mikor mit. Persze van, amikor rámjön a "húscsömör" és akkor akár hetekig sem kívánom, és nagyon jól el vagyok rántott, panírozott zöldségféléken, vagy zöldségekből (karfiolból, tökfélékből) főzött pörköltekkel.
A húsételeket inkább télen, amikor a hőmérséklet hidegebb, olyankor jobban kívánom, és a zöldségféléből kevesebbet. Attól függetlenül, hogy akkor is tudok előszedni a fagyasztóból levesnek, köretnek elrakott "zöldeket".
Egyébként úgy tanultam, ha vastagabb, tartalmasabb a leves, akkor a másodiknak már elegendő valami könnyebb, egyszerűbb. És azért ezt az év minden szakában igyekszem tartani.
Szerencsére édesanyámtól mondhatom mindent megtanultam, persze itt, tőletek is tanultam sok mindent, és a net-ről is sok olyat szedtem már le, ami ételeket azelőtt nem sütöttünk-főztünk.
Szerintem felesleges felsorolni, hogy ki miket szokott főzni, csak kezd el olvasni azokat a válaszokat, amiket az olyan kérdésekhez írunk, hogy: mit főzzek ma, vagy mit főztök ma?
Tökéletes képet ad a szokásainkról, és sokszor lehet belőlük jó kis ötleteket is kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!