Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dolgozo anyukak! Milyen...

Dolgozo anyukak! Milyen eteleket foztok magatoknak es ferjeteknek ebedre?

Figyelt kérdés

Olyanok valasza erdekel, akik a munkaba otthoni foztet visznek.

Hany napra eleg az etel?


2013. szept. 1. 20:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1-2 attól függ, hogy mit főzök


paradicsomos húsgombóc főtt krumplival

krumplis tészta uborkával

grízes tészta lekvárral

káposztás tészta cukorral vagy borssal

rizses hús uborkával

paprikás krumpli csalamádéval

bolognai

sajtos tejfölös tészta

fasírt rizzsel

rántott hús, párizsi, virsli, sajt, gomba, cukkini majonézes krumplival

tarhonáy hús uborkával

rizsfelfújt, tejberizs, palacsinta, gofri, mákosguba, gombócok, derelye, nudli, piskóta, lepények

székelykáposzta

rakott krumpli, rakott karfiol, rakott zöldbab

tojásos nokedli

pörkölt tésztával, csalamádé

hentes tokány rizzsel

majonézes kukorica stefánia vagdalt

2013. szept. 1. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem a férjem visz magával főtt ételt, azt, amit talál itthon.

- mustáros-tejfölös hús zsemlegombóccal

- rablóhús grillezett zöldséggel, sült krumplival

- zöldborsófőzelék virslivel (vagy bármilyen főzelék)

- tartalmas levesek: frankfurti leves, tejfölös raguleves sok zöldséggel, csirkemellel

- túrógombóc, szilvás gombóc

- rakott ételek: rakott zöldbab, rakott kelkáposzta, rakott krumpli

- paprikás krumpli, paprikás csirke nokedlival

- rizseshús, tarhonyás ételek, stb.

- tészták valamivel: milánói raguval, krumplis, káposztás, stb.

- maradék sült csirkéből cézár saláta pirított zsemlekockákkal

- vagyis bármit, amit talál :)

Általában 2 naponta főzök. Most itthon vagyok, amíg dolgoztam én is majd' mindig vittem magammal ebédet. Akkor hétvégén főztem többfélét, általában csütörtök ebédre még volt étel, péntekre kellett csak főzni.

2013. szept. 2. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi mindketten viszzük az ebédet magunkkal, de este általában hideget eszünk.


Én úgy szoktam főzni, hogy vasárnap főzök egy "vasárnapi ebédet" annak a maradékát elvisszük hétfőn. Általában főzök még valamit vasárnap amiből nem eszünk otthon de kedd-szerdán azt visszük magunkal. (Ha ez néha elmarad, akkor hétfő este is főzök). Szerdán főzök újra amit csütörtök, pénteken viszünk. Szombatonként általában csavargunk. Vagy beülünk valahova enni valamit, vagy eszünk valami maradékot, vagy tojást, esetleg pizzát sütönk vagy melegszendvicset, krumplis pogácsát vagy valami ilyesmit.


Azt, hogy miekt főzök telejsen változó. Mostanában volt


Gombapörkölt

sült csirke

borsőfőzelék

tökfőzelék

lecsó

zöldbableves

máglyarakás

fasírt

paradicsomos húsgombóc


Gyerekek a bölcsiben esznek, de ők ha megkívánják azt amit másnapra főzök van úgy, hogy inkább azt kérnek vacsira.

2013. szept. 2. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!