Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha veszek csülök húst, azt...

Ha veszek csülök húst, azt hogyan tudom olyan finomra és puhára lesütni, hogy ne legyen száraz, hanem jó zamatos, ízletes, és hogyan érem el azt a kicsit ragadós bőr állagát?

Figyelt kérdés
2008. júl. 2. 19:29
 1/5 anonim válasza:
100%
Szia szerintem tedd fel egy nagy edénybe főni,úgy hogy ellepje a viz.Aztán ha már bele szúrod a villát és nem jön belőle véres viz akkor kiveszed ha nagy feldarabolob,ha kicsi egészben beteszed sülni.
2008. júl. 2. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én már vásárláskor a hentesnél kicsontoztatom a csülköt.

Egy akkora lábasban, amibe belefér a csülök, megforrósítok annyi zsírt, hogy az edény alján egy-másfél centi legyen. (Ha valaki nem szereti a sültzsíros kenyeret, akkor használhat olajat is, de mindegy, a csülök amúgy is egy kalória bomba!)

A csülköt sózom, borsozom, mikor már jó forró a zsír, akkor a kicsontozott csülök minden oldalát gyorsan megpirítom benne. Ha kész akkor felöntöm vízzel, hogy majdnem ellepi. Kell bele egy zöldpaprika kettévágva, csumája nélkül, egy paradicsom negyedelve, egy kis fej vöröshagyma egészben, 5-6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, bors, ételízesítő. Letakarva kb egy órát kell párolni, forgatni nem fontos. Ha megpuhult zsírjára sütöm, ha szép piros akkor kiveszem a csülköt, és félreteszem picit hűlni. A zsiradékot átszűröm, pici liszttel besűrítem, és a közben kissé kihűlt húst felszeletelve visszateszem, majd az egészet összeforralom. Mi krumpli pürével, vagy hagymás krumplival eszzük. Így leírva lehet bonyolultnak látszik, de roppant egyszerű, és nem kell felette állni!

A maradék, ha lepi a zsír sokáig eláll, hidegen is finom! Azsírját a gyerekek kenyérre kenve is imádják!

2008. júl. 3. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi :)

Jól hangzik

2008. júl. 3. 16:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon egyszerű recept. Ha jól emlékszem a mindmegette.hu-ról van. Íme:

Hv.: füdtölt csülök, savanyú káposzta, bacon szalonna szeletek

Elkészítés: A szalonnával kibéleled a tepsit, a húst pár darabra vágod és betakarod a savanyú káposztával. Lefeded és minimum 3 órát sütöd. Én legközelebb már két csomag káposztát teszek hozzá, mert annyira finom, hogy az egy kevés (talán fél kg-os csomag lehetett).A végén érdemes talán kicsit fólia nélkül is pirítani. De a legjobb hogy a káposzta meg a hús olyan levet ereszt, hogy ha 3 óráig sütöd, akkor sem ég le, hanem fimon szaftos marad minden benne!!! Jó étvágyat!

2008. júl. 4. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egy hőálló tálba szoktam tenni a csülköt , besózom és sok foghagymát pucolok amit körészórok,teszek rá egy kis zsírt (vagy inkább jó sokat , mert mi is szeretjük a zsíroskenyeret) aztán ötök alá egy másfél deci vizet . Letakarom , vagy lefedem foliával.Aztán alacsony hőfokon puhára párolom ,ha megpuhult , leveszem a fóliát és pirosra sütöm. Jót tesz neki ha közben ,megforgatod vagy legalább locsolgatod a levével .Jó étvágyat!
2008. júl. 4. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!