Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzött már valaki pacal...

Főzött már valaki pacal levest? Szlovákiában ettem, és nagyon jó volt. Olyat szeretnék, és a google nem a barátom.

Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 12:51
 1/8 mustafa33 ***** válasza:
2 nagyobb hagymát apróra vágsz és olajon megfuttatod, berántod simalisztel, picit megpirítod, beleteszel 1 evőkanál pirospaprikát,felőntöd vízel, beleteszed az átmosott pacalt (ha nagyok akkor esetleg apróbbra vághatod), 1 kávéskanál őrölt borsot, sót, vegetát, 1/2 órát főzöd, ekkor beleteszed a 4 cikk szétnyomott fokhagymát és majorannát, kayeni borsot vagy chili paprikát (helyetesíthetd erős pistával), kicsit áttfőzöd és kész. Kenyérel vagy kenyérlángossal tálalod. A rántás lehett sűrűbb, ez nem árt a pacallevsenek.
2013. szept. 10. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 mustafa33 ***** válasza:
Ez 1 kg fagyasztott pacalból készült. Tehetsz bele még rozmaringot, oregánót vagy provanszi fűszerkeveréket.
2013. szept. 10. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát kedves Válaszoló, Te nem tudsz főzni. Fél óra egy pacalnak? és a többi is. Én megcsináltam, és nagyon finom lett, de köze nincs a Te általad leirt valaminek. Jó lett, felvettük a repertoárba.
2013. szept. 11. 16:40
 4/8 mustafa33 ***** válasza:
67%

Kedves kérdező, ha te jobban tudod minek kérdezed?

Egyébbként Olyat szerettél volna amilyet szlovákiában főznek. Amit leírtam az egy szlovákiai pozsonyi vendéglő séfjének receptje. Csak a te kedvedért lefordítottam magyarra. Bunkó. Nem tudom sok e a 1/2 óra vagy kevés? Ott fagyasztott előfőzött pacalt árulnak, ebbőĺ készítik a vendéglősök is.

2013. szept. 11. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 mustafa33 ***** válasza:
Ja, légy szíves áruld el a te sikeres receptedet.
2013. szept. 11. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A tvpaprika.hu-n is megtalálod, a Bódi Margó ízvilága sorozatban le van írva hogy csinálta.
2013. szept. 16. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én csináltam már, de biztos hogy köze sincs a szlovák pacalleveshez. :D Én gulyás-szerűen főztem.Egy pacalpörkölt alappal indítottam,(jó puhára főztem) és kevés krumplit,pár karika házi füstölt kolbászt és házi tarhonyát főztem bele, jó tartalmas volt.2x vagy 3x megcsináltam már, szóval nekünk ízlett.
2013. szept. 16. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy csak most, de nem volt időm. Na ugy csináltam meg, hogy sós vizben egy hagymával, babérlevéllel előfőztem az l kg pacalt, majd felcsikoztam, jó apróra. Uj vizbe felraktam sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépa karikákkal, fehérrépa karikákkal, és egy pár kocka krumplival, és az egészeg megfőztem jó puhára, kb 2,5 óra alatt. A rántás: Zsirban lisztet piritottam jó barnára, és elkevertem egy tejföllel. Felengedtem a pacal levével, simára főztem. Füszereztem még borssal, mustárral, ecettel, cukorral. Egy savanykás leves lett belőle, jó sürü rántással. Sikere volt.
2013. szept. 17. 11:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!