Főzött már valaki pacal levest? Szlovákiában ettem, és nagyon jó volt. Olyat szeretnék, és a google nem a barátom.
Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 12:51
1/8 mustafa33 válasza:
2 nagyobb hagymát apróra vágsz és olajon megfuttatod, berántod simalisztel, picit megpirítod, beleteszel 1 evőkanál pirospaprikát,felőntöd vízel, beleteszed az átmosott pacalt (ha nagyok akkor esetleg apróbbra vághatod), 1 kávéskanál őrölt borsot, sót, vegetát, 1/2 órát főzöd, ekkor beleteszed a 4 cikk szétnyomott fokhagymát és majorannát, kayeni borsot vagy chili paprikát (helyetesíthetd erős pistával), kicsit áttfőzöd és kész. Kenyérel vagy kenyérlángossal tálalod. A rántás lehett sűrűbb, ez nem árt a pacallevsenek.
2/8 mustafa33 válasza:
Ez 1 kg fagyasztott pacalból készült. Tehetsz bele még rozmaringot, oregánót vagy provanszi fűszerkeveréket.
3/8 A kérdező kommentje:
Hát kedves Válaszoló, Te nem tudsz főzni. Fél óra egy pacalnak? és a többi is. Én megcsináltam, és nagyon finom lett, de köze nincs a Te általad leirt valaminek. Jó lett, felvettük a repertoárba.
2013. szept. 11. 16:40
4/8 mustafa33 válasza:
Kedves kérdező, ha te jobban tudod minek kérdezed?
Egyébbként Olyat szerettél volna amilyet szlovákiában főznek. Amit leírtam az egy szlovákiai pozsonyi vendéglő séfjének receptje. Csak a te kedvedért lefordítottam magyarra. Bunkó. Nem tudom sok e a 1/2 óra vagy kevés? Ott fagyasztott előfőzött pacalt árulnak, ebbőĺ készítik a vendéglősök is.
5/8 mustafa33 válasza:
Ja, légy szíves áruld el a te sikeres receptedet.
6/8 anonim válasza:
A tvpaprika.hu-n is megtalálod, a Bódi Margó ízvilága sorozatban le van írva hogy csinálta.
7/8 anonim válasza:
Én csináltam már, de biztos hogy köze sincs a szlovák pacalleveshez. :D Én gulyás-szerűen főztem.Egy pacalpörkölt alappal indítottam,(jó puhára főztem) és kevés krumplit,pár karika házi füstölt kolbászt és házi tarhonyát főztem bele, jó tartalmas volt.2x vagy 3x megcsináltam már, szóval nekünk ízlett.
8/8 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy csak most, de nem volt időm. Na ugy csináltam meg, hogy sós vizben egy hagymával, babérlevéllel előfőztem az l kg pacalt, majd felcsikoztam, jó apróra. Uj vizbe felraktam sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépa karikákkal, fehérrépa karikákkal, és egy pár kocka krumplival, és az egészeg megfőztem jó puhára, kb 2,5 óra alatt. A rántás: Zsirban lisztet piritottam jó barnára, és elkevertem egy tejföllel. Felengedtem a pacal levével, simára főztem. Füszereztem még borssal, mustárral, ecettel, cukorral. Egy savanykás leves lett belőle, jó sürü rántással. Sikere volt.
2013. szept. 17. 11:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!