Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Céklát főztem savanyúságnak,...

Céklát főztem savanyúságnak, hogy kell elkészíteni a levét? 2 kg

Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 14:09
 1/1 anonim ***** válasza:

1 liter vizhez adj kb. 4 evökanál cukrot, 2 kávéskanál sót, 1 dl ecetet meg egy kávéskanál köménymagot (lehet darált is). Ezt öntsd a megfözött, meghámozott és felszeletelt céklára. Lefedve, hideg helyen tartsd másnapig, akkor meg tudod kostolni, hogy igy izlik-e nektek.

Ha igen, akkor tedd üvegekbe, a levét melegitsd fel és ugy töltsd rá és zárd le. Ha netán nem elég savanyú, akkor ecetet, ha túl savanyú, akkr felforralt és lehütött vizet adj hozzá, mielött lezárod.

2009. nov. 3. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!