Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell kiolvasztani a...

Miért kell kiolvasztani a húst sütés előtt?

Figyelt kérdés

Szoktam sütni egészben csirkét illetve pulykamellet, de eddig mindig friss húsból csináltam. Viszont legutóbb lefagyasztottam az egész pulykamellet, és most nem tudom, hogy megvárjam e míg felolvad, vagy rakhatom egyenesen a sütőbe?

Általában 3-4 óra alatt sütöm készre, nagyon alacsony hőfokon.

Ahogy emlékszem anyukám is mindig minden húst hűtőben felengedett mielőtt sütötte/főzte volna. Azt tudom, hogy ha hirtelen sültnek szeretném, akkor belseje nyers maradna. De én 3-4 óráig sütném, nem lenne ideje felolvadni a sütőben mielőtt el kezd sülni? Vagy ennek van valami egészségügyi oka? Pl szalmonella?


2013. szept. 4. 23:35
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Én pulykamellet mindig félig fagyosan szeletelem, fűszerezem és rakom a tepsibe. 180 fokon kb. 45 percig sütöm és 10 percig légkeveréssel ropogósra sütöm. Már 10 éve így csinálom és még sose volt bajunk tőle :)
2013. szept. 4. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Nincs egészségügyi oka. Mivel általában az emberek, egészben, vagy tálcástúl fagyasztanak, ezért kivéve muszáj felolvasztani, hogy szeletelni, alakítani lehessen. Aki már előkészítve fagyasztja le, mármint "sütő készen" az rakhatja egyből is be. A hővel persze úgy kell variálni, hogy bele kell kalkulálni, de ez sem nagy kunszt.
2013. szept. 5. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
Ha nem szeleteled és egybe sütöd, akkor a külseje megéghet míg a belseje átsül.
2013. szept. 5. 03:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Azon kívül sütés előtt minimum egy órával, de a vastagabb húsokat (pl. egészbe, vagy vastagra szelt sertéscomb, esetleg csirke egészben, félbevágva stb. stb.) akár előző este már besózzuk, fűszerezzük, hogy valóban átjárja a só, és az íze-aromája sokkal finomabb lesz.
2013. szept. 5. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!