Nagyon savanyu lett a székely káposztám, hogyan lehetne fel javítani, vagy átalakítani?
Persze, tegnap nem írtam, hogy a hordós aprókáposztát (persze ezt akár székelykáposztát, akár mit is készítünk belőle) meg szoktam előtte kóstolni, mennyire savanyú és ki kell-e mosni!!
Nem tudom, hogy a végén berántottad-e, vagy csak tejföllel főzted össze: akárhogy is, én most a levének kb 2-3-ad részét merőkanállal kiszedném alóla, és forralt sós vizet öntenék hozzá, azzal ismét felfőzném, betejfölözném. Még mindig jobb lenne az eredmény, mint savanyún asztalra tenni, és a végén senki nem enné meg.
Persze nem lesz az igazi, vagy valami ilyesmi megoldás, vagy kiöntheted az egészet!
Hát, ez ilyen lett, de a későbbiekre:
A káposzta kinyomott levét félre szoktam tenni, a káposztát érzés szerint kimosom, (inkább túl, mint kevésbé) és főzés közben a savanyú lével véglegesre beállítom a savanyúságot.
Optimálisra mosni csak a legritkább esetben sikerül.(nekem)
Így van!
Egyébként amikor kicsavarod az eredeti levéből, belerakod a tésztaszűrőbe, azt szoktam a csap alá tartani, átforgatom benne, miközben folyik rá a hidegvíz. Ennyi a kimosás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!