Mikor kell beletenni a marhapörköltbe a vörösbort? Mennyi kell 1,4 kg húshoz? Kérek recepteket is!
Nagyon szépen köszönöm!!!
Zsuzsi
Én azzal szoktam mindjárt az elején felönteni, de elég 1-2 dl, utánna ha kevés, akkor vizzel pótolom.
Egyébként füszerként meg kevés örölt köményt szoktam belerakni (só, pirospaprika mellett)
Én is borral szoktam felönteni. Csak úgy, érzésre löttyintek bele 1-2 decit, az íze miatt. Az alkohol úgyis elpárolog belőle.
Én köményt nem szoktam tenni bele paprikán és borson kívül, ellenben húslevest (vagy húsleveskockát) igen, és majorannát is. Tapasztalataim szerint a majoranna minden húsféléből a legjobbat hozza ki.
Apósom paradicsommal szokta sűríteni.
Én csak hagymát, sót és paprikát használok a marhapörkölt készítéséhez. A vörösbor felét szoktam az elején beletenni, mivel jellemzően elfő. A bor másik felét akkor kapja, amikor még kb. fél óra kell az elkészüléshez. A legvégén még teszek bele kb. fél-egy deci tejszínt és jó sok kaprot.
Ha sok vöröshagymát használsz, sűrű lesz a szaft. A tejszín megszelidíti az ízét, mivel a marhahús elég aromás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!