Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan gyújtsunk tüzet?

Hogyan gyújtsunk tüzet?

Figyelt kérdés

Múlt hónapban voltunk sütögetni az erdőben, akkor is nehezen sikerült tüzet gyújtanunk, mert nem vittünk semmi segédeszközt csak pár darab újságpapírt.

A héten is tartunk egy kis szalonnasütést, és érdekelne pár tipp, hogyan lehet gyorsabban tüzet gyújtani? Mivel? Praktikák?

Ráadásul most az esőzések miatt nehezebb is lesz (nedves fa, nehezen található száraz gyújtós). Várok ötleteket, hogyan lehet egyszerűbben begyújtani.

2013. aug. 27. 13:01
 1/4 anonim ***** válasza:
2013. aug. 27. 13:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Sosem láttam még ilyet, hogyan működik? Drága?
2013. aug. 27. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom ,hogy mennyibe kerül de ,ha jól emlékszem 1000-1200ft volt : Úgy müködik ,hogy gyufával meg kell gyújtani pár db és be kell tenni tűz hely közepére majd erre kell az ágakat dobálni . sokáig ég : nem tud a tűz leégni .
2013. aug. 27. 13:36
 4/4 anonim válasza:

Ennek a begyújtókockának azért az a hátránya, hogy elég büdös mert át van itatva valami petróleummal vagy hasonló cuccal, igazából kazánba begyújtáshoz ajánlják. Mindenesetre én tuti nem ennék olyan kajából ami e fölött sült meg.

Az újságpapíron kívül vigyetek magatokkal pár száraz fenyőtobozt, fenyőfa-darabkát, esetleg egy darab kartont, tojástartó dobozt. Amikor meg már közeledtek a tüzezés helyéhez, akkor mindenki vegye magához ha talál száraz gallyacskát, ágacskát, ha mindenki visz egy marokkal, az már elég a beindításhoz.

2013. aug. 28. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!