Hétvégén sütögetni megyünk, tűzet rakunk és úgy csinálunk enni, valami ötlet milyen ételt lehetne elkészíteni?!
Nyárson-sült szalonna+hagyma kenyérrel. Akkor még a serpenyő sem kell.
Vagy ne serpenyőt, hanem lábast vigyetek és főzzetek paprikás-krumplit, szabad tűzön főzve egészen más (finom) íze van, mint amit a lakásban, gázon főzöl.
Slambucot.
Csirke alsócombokat szoktam kifilézni, hogy könnyen átsüljön. Fűszerezem, becsomagolom egyenként lazán alufóliába. Ezeket a parázs fölött sütöm, hamar átsül.
Zárható edényben vihetsz salátát hozzá: hagyma+paradicsom+uborka felaprózva, némi ízesítéssel.
Árulnak grillezhető sajtot, azt is fóliában sütöm, piros kérget kap, s az is finom.
Ezeket otthon készíted elő.
Az igazi nomád a szalonnasütés és a paprikáskrumpli:)
szalonna, virsli és a szalonna zsírja kenyérre csöpögtetve
nyársra fel tudtok húzni hagymát, paradicsomot, gombát, cukkinit, bébikukoricát, szalonnát, virslit, kolbászt,
serpenyőbe csirkemellcsíkok bazsalikommal megszórva alá rá egy jó kis lecsós alap, majd a tüzön megpiritani kenyeret
ha van egy kis türelmetek akkor betudnátok gyúrni előző este kórtöskalácsát és feltudnátok tekerni egy fadarabra vagy nyújtófára amikor már csak parázslik a tüz ez hamar átsült annyi hogy kenegesstek folyamatosan olajjal majd forgathatjátok vaniliáscukorba, kakaóporba, darált diós-cukorba, kókuszreszelébe, cukros fahéjba ez baromi hangulatos csak vigyázzatok ha elkezditek enni alig bírjátok kivárni a másodikat mert annyira finom ja és csinljatok bőven nálunk fejenként 3 db elfogyott annyira finom:):) tegyétek félre a fogyizást ha valamelyikőtök esetleg most kezdte jó hétvégét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!