Legjobb fasírtrecept kezdőknek?
Kezdő vagyok, de szeretném ha végre finom fasírt kerekedne ki :) Készítettem már ilyesmit, de sosem lett igazán jóízű, csak ehető. Fél kiló darált disznóhús áll rendelkezésemre.
Milyen hozzávalókat tegyek és pontosan milyen mennyiségben? A receptekben felsorolt "ízlés szerint sózni" dologból eddig még semmi jó nem sült ki nálam :)
szia.
füszerezést nem lehet gr-ra irni egy receptbe.
ha darált husit veszel, keress olyan helyet, ahol apróbbra darálják a hust.
zsemlét olyat keress, ami nem az a felfujt puffadt vacak, mert azt ha beeáztatod valami fertelmes gusztustalan lesz. Legyen nehéz, és kicsi, abból finomabb lesz a fasirt állaga.
egy jó diónyi vöröshagymát biztos reszelnék bele, és 3-4 gerezd fokhagymát. fél kávéskanál pirospaprikát, bors tényleg izlés szerint, én mindent füszeresen eszek!!! 2 kisebb, v. 1 nagyobb tojás 1-2 ek olaj. só? hát tényleg ahogy szereti valaki az étel sósságát. kóstolni kell. nincs mese.
Az illata is mennyei lesz, mikor kevered a kezeddel. és tnyleg kóstolni, kóstolni. bocsi(((
Minden esetre nem 1-2 csipet kell a sóból. ha el nem felejtem, legközelebb megmérem vagy kanállal vagy nem tudom még mivel és megirom Neked.
Szóval apróra darált husi, jó fajta zsemle az alap!A nagyob lyuku tárcsán darált husban nekem zavarók a mócsingos porcogós kis részek.
sok sikert Neked.
Szivesen megmutatnám, én hogy csinálom. sokszor többet ér ha az ember egyszer is lát valamit, mint hogy itt-ott olvas róla.
A vöröshagyma lehet kicsit több is. Zsemle helyett lehet vízbe áztatott zsemlemorzsa is. Kell bele pirospaprika, és zöld fűszerek. A legjobb a friss, de a szárított is finom. Pl. ízlés szerint, akár vegyesen: oreganó, kakukkfű, bazsalikom. Mehet bőven.
A többit leírta az előző. 1-2 tojás, só.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak :)
Időközben utánanéztem a sóadagnak, 2 teáskanálnyit ír a fél kiló húshoz. Mit is fed a teáskanálnyi? A kiskanál peremének magasságáig?
Én mostanában nem teszek a fasírtba hagymát, mert még előre párolva is puffaszt. Ahogy én csinálom:
Két száraz zsemlét kockára vágok, beáztatom vízbe, amíg ázik, addig fűszerezem a húst: fél kg darált sertéshúshoz fél kávéskanál só, fél kávéskanál vegeta, két kávéskanál (csípős) pirospaprika, fél kávéskanál őrölt feketebors, negyed kávéskanál őrölt kömény, egy tojás. Összedolgozom, a zsemlét, ha felázott, kinyomkodom, beleteszem, azzal is összedolgozom, fél marék masszát vizes kézzel pogácsára formázok, zsemlemorzsába forgatom és közepes lángon, esetleg fedő alatt sütöm ki bő forró olajban. Bors mehet bele kevesebb, ha nem szereted a nagyon fűszereset, lehet bele reszelni fokhagymát, vagy fél kávéskanálnyi fokhagymagranulátumot tenni bele. Ha túl puha a massza, akkor tehetsz bele zsemlemorzsát kanalanként, amíg megfelelő állagú nem lesz.
A fasirt masszába mindig lesütött vörös hagymát
keverek ,és ebbe sütök fokhagymát is . ha kicsit kihült akkor zsiradékostól keverem a darált húshoz : kevés füstölt füszerpaprikát ,és simát is keverek hozzá : nem beáztatott kenyeret hanem száraz darált kenyér belet keverek hozzá 2db kicsit felvert tojást / csak a villával kicsit felverem mintha rántotta lenne./ sózom ,borsozom ,
Mindig fele sertés fele marha húst használok : kicsit több marhát abból is olyan részt ami kicsit zsíros : Marha nyakat ..
Tipp: Miután kiválasztottad az előbb írtakból a neked tetsző receptet, próbáld ki a "rántottfasírt" változatot. Igaz időigényes, de miután vizes kézzel golyókat formáztál, forgasd meg őket a szokásos, liszt-tojás-zsemlemorzsa trióba, úgy süsd ki bő olajba.
A belseje ilyenkor megpárolódik,még ha szárazabb is a hús sokkal zamatosabb lesz, mi nagyon szeretjük így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!