Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze a piskótatészta?

Miért esik össze a piskótatészta?

Figyelt kérdés
4 tojás+4ek cukor+4ek liszt+sütőpor
2013. aug. 24. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:

nyitogatttad a sütőajtót

kivajaztad a tepsit

nem szurkáltad meg a tetejét, hogy a gőz távozhasson

de még rengeteg oka lehet

2013. aug. 24. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Én szoktam még 4 ek vizet is hozzátenni. Bár mindenki fél hogy összerántja, én elektromos keverővel keverem és a cukros sárgájához adom forrón a vizet, mikor a sárgája már habos. Utána adom hozzá a sütőporos lisztet, majd a legvégén beleforgatom a felvert tojásfehérje habot. Eddig még nem esett össze, de szerintem sütőtől is függ. Anyám ugyanígy csinálta és nála mindig összeesett, majd mikor megkapta az új sütőt, már nála is szép lett.
2013. aug. 24. 20:14
 3/6 A kérdező kommentje:
a tepsit mindig kivajazom,nem nyitogatom a sütőajtót és nem tudtam h meg kell szurkálni :/ elmagyaráznád h te hogyan készíted?
2013. aug. 24. 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:
2013. aug. 24. 20:45
 5/6 supra01 ***** válasza:

Nagyon egyszerű, ezt csak boszorkányok tudják sütni.

Én is próbáltam már 1000 receptet, a nagyon tutikat is, ami mindig sikerül másnak, de nekem mindig csak egy 1 cm lapos vacak jön ki a tepsiből. És a piskótatekercset már nagyon unjuk! :D

2013. aug. 25. 08:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahány tojás, annyi kanál kristálycukor, annyi kanál liszt, sütőpor.Én 8 tojásból készítem, ahhoz teszek 1 sütőport.

A cukrot és a tojássárgáját habosra keverem. Egy külön tálban kemény habot verek a fehérjéből. A liszthez hozzákeverem a sütőport. A habos tojássárgájához folyamatosan keverem a habot és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, elegyengetem Közepes meleg sütőbe teszem, később kicsit csökkentem a hőmérsékletet. Nem kell nyitogatni, akkor szoktam megnézni, mikor már érzem az illatát!

2013. aug. 25. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!