Milyen ételeket tudtok ajánlani, amik megfelelnek az alábbi feltételeknek: nagyrészt előre előkészíthető alapanyagok, egészséges, finom, változatos?
Ha csinalsz levelestesztat, pitetesztat azokat le tudod fagyasztani kis adagokban,majd elokapot es toltheted is. Keszithetsz palacsintaport, muffinport, goffriport hazilag,ahhoz csak egy tojas es egy pici tej.kell es lehet is sutni. Csinalhatsz ragukat,azokat is lefagyasztod porciozva es mar csak tesztat, krumplit vagy rizst kell melle foznod es meg is vagy. Ezenkivul jo ha van a fagyasztoba par alaple, pl. levesalap, nat
ur paradicsomszosz stb. mert ezekkel is lehet idot sporolni. Ha meg vegkepp raersz, magozhatsz gyumolcsoket elore, pucolhatsz zoldsegeket es elrakhatod hogy ne kelljen kesobb bajlodni vele.
- Akár húst, akár zöldségfélét (karfiol, csillagtök stb.) bepanírozol, tálcán rakd a fagyóba, ha megfagyott, tudod zacsizni, ekkor már nem fagynak össze. Amikor kell, csak kiszeded, úgy fagyott állapotban rakd a felmelegített olajba/zsírba és már sütheted is. Csak ne feledd el a fedőt először rárakni, mert csapkodni fog!!
- Amikor pörköltet főztem, minimum 2,5-3,0 kg húsból, és megfőzve szétadagolva. Legközelebb már csak a köretet kellett hozzá, vagy éppen összefőztem hordós aprókáposztával a marhapörköltet, vagy pirított tarhonyával akár csirkét, akár sertést, malacot.
- Ha nokedlit kavarsz egy evéssel többet készítsd, így hétfőn vagy kedden már percek alatt kész a tojásos nokedli. A nokedlit úgy szoktam melegíteni, hogy egy lábasban lobogó sós vizet forralok, a már kész nokedlit beleborítom. A forrás ekkor leáll ugyan, de már egy perc múlva ismét forr, akkor már szűrheted is le.
- Sült sertéshúsból készíts annyit, hogy a maradékból hétköznap este tudj gyorsan egy brassóit összeütni. A husit felkockázod és már szinte kész is.
- Ha a sült mellé készített törtkrumpliból "véletlenül" marad, az hétfőn tökéletes lesz egy krumplis-tésztához
- Pörkölt maradékból: gulyásleves, vagy ledarálva palacsintát töltesz meg vele
- Ha hurkát sütsz, és abból marad, a sült hurkát kibontod a bőréből, és percek alatt tudsz vele egy rakott káposztát készíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!