Hogy készül a jó zöldborsó-főzelék?
Figyelt kérdés
Tej nélkül!2013. aug. 20. 12:55
1/3 anonim válasza:
Attól függ:
- ha idei termésű nyers borsó, vagy fagyasztóból kiszedett nyers borsó: akkor azt picike zsíron átforgatva + apróra vágott petrezselymet, rá egy pici vizet, só + bors, födő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult födő le, visszasütöm zsírjára, megszórom jó alaposan liszttel, hideg vízzel abban a percben felengedem. Még meghagyom ismét a savát-borsát, felforralom és kész
- ha üveges, dobozos, előfőzött borsó, akkor először megcsinálom a rántást, azt vízzel felengedem, majd beleöntöm a levétől leszűrt borsót, beledobom az apróra vágott petrezselymet, sót+borsot. Néhányat forr, azután gyakorlatilag kész.
Van aki édesen szereti mindkettőt, akkor a csipet só mellé nem borsot, hanem a gondolatnyi cukrot kell bele tenni, mindkét esetben.
2/3 A kérdező kommentje:
Ügyes! Nagyon köszönöm!
2013. aug. 20. 18:28
3/3 anonim válasza:
A lehetőleg zsenge borsót vízben megfőzöm(de nem manccsá), sózom, borsozom, kimerem a kb. egyharmadát egy edénybe. Egy csokor petrezselmyet apróra vágok, a felét beleszóróm a kimert borsóba, leturmixolom, visszaöntöm a fazékba, és ezzel sűrítem. (ha nem elég sűrű, pici vékonyrántással még sűríthetek rajta) Beleszórom a többi petrezselymet, beállítóm az ízét és kész is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!