Üveges zöldborsó főzelék. Kis segítség kéne?
nah szóval az érdekelne h mikor beleöntöm az üvegest a fazékba mennyi tejjel szoktátok felönteni azt.
meg a rántást azt mikor teszitek rá ? az elején v mikor már felforrt. meg a 7decis főzelék rántásához mennyi olaj illetve mennyi liszt kell ?
már 3x próbáltam csinálni de sose lett olyan mint aminek lennie kellene. tiszta szégyen h egy ilyen egyszerű kaját nem tudok elkészíteni mikor a levesek, pörköltek meg mennek :)
1. A borsót szűrd le a levétől, de a levét fogd fel egy fazékban, lábasban, még szükség lehet rá
2. Kb. 2 ek. olajat melegíts meg és ebbe rakj kb. fél közepes fakanálnyi lisztet, ebből kavarj rántást (az igazság, hogy én zsírral főzök, másrészt sosem dekázok, csak szemre dolgozok)
3. Húzd el a rántást a lángról, és kizárólag hideg vízzel engedd fel, miközben a másik kezeddel gyorsan símára kavarod.
4. Visszateszed a lángra, és ha elkezd forrni, felöntöd tejjel, sót raksz bele és még amit szoktatok (én kizárólag vízzel), ha forr, belerakod a leszűrt borsót.
Kóstold meg, cukor, esetleg ha nemigazán érződik ki belőle a borsó íze, akkor forralj még egy pici borsólét hozzá, vagy ha úgy gondolod, akkor még tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!